Wilders: 'Nederland, met 1 miljoen islam-fans, is veel gevaarlijker voor homo's dan Hongarije'

Wilders: 'Nederland, met 1 miljoen islam-fans, is veel gevaarlijker voor homo's dan Hongarije'

Geert Wilders en de Hongaarse premier Viktor Orbán in Boedapest. Bron: Wilders / Twitter.

Het wordt tijd dat premier Rutte zijn Hongaarse ambtsgenoot gaat vertellen over de problemen die "islam-fans" in Nederland veroorzaken. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders op Twitter, waar hij geen blad voor de mond neemt om zijn politieke vriend, premier Viktor Orbán, te verdedigen.

"Zeg premier Rutte," begint Wilders: "vertelt u op de Europese Top vandaag ook aan uw collega’s dat het in het multiculturele Nederland met 1 miljoen islam-fans voor homoseksuelen/lhbti-ers veel onveiliger is op straat dan in landen als Hongarije zonder massa-immigratie uit moslimlanden?"

De sarcastische tweet van de oppositievoorman volgt op een initiatief dat Rutte ondernam met vijftien collega-regeringsleiders uit de EU, waaronder de Duitse bondskanselier Merkel, de Franse president Macron, maar ook de Italiaanse premier Draghi en de Belgische eerste minister Alexander De Croo. Daarin stellen Rutte en zijn collega's dat "haat, intolerantie en discriminatie geen plek in onze Unie hebben." De open brief, gericht aan de Europese Commissie, is er op gericht om strafmaatregelen voor Hongarije te verzonnen voor de anti-homowetgeving die het land deze week aannam.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spoor 2 traject niet gelukt, hoe verder?

Lees meer