Wilders: Steek moskeeën niet in brand!

Geen categoriejan 09 2015, 14:15
Wie een moskee in de fik steekt, mag van Wilders jaren de cel in.
Aanhangers van de PVV zullen zeggen dat Wilders nooit heeft opgeroepen tot geweld, en daarin geef ik ze voor de volle 100 procent gelijk, want dat heeft hij inderdaad nooit gedaan. Toch vind ik het verstandig dat de PVV-leider vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad afstand neemt van de PVV-aanhangers die op Facebook hebben opgeroepen tot het in brand steken van moskeeën.
Wilders zegt géén oorlog te voeren tegen alle moslims, zoals sommigen misschien wel denken. Citaat: "Ik vind ook dat hun moskeeën veilige plaatsen moeten zijn. Iemand die het in z'n hoofd haalt om een moskee in brand te steken, mag van mij jaren achter tralies." Als je het mij vraagt, en gelukkig ook het grootste deel van Nederland, dan mag de achterlijke dader van zo'n aanslag alles kwijtraken en jaren, zo niet de rest van zijn leven, in de cel zitten.
Wat dat betreft doe ik niet aan nuance.
Wie een verbod op de bouw van nieuwe moskeeën wil, moet maar op een partij stemmen die dat verbod nastreeft, of een blog schrijven met goede argumenten waarom een bouwstop een goed idee, is, etc. Dat mag allemaal in Nederland. Maar een moskee in de brand steken, of oproepen daartoe, is onacceptabel. Of het nou om kerken, synagogen of moskeeën gaat, je gooit er géén brandbom naarbinnen.
We moeten niet doen alsof alle PVV-stemmers willen dat er massaal moskeeën in de brand worden gestoken, want dat is grote onzin, maar feit is: op de bewuste Facebook-pagina 'Steun de PVV' stonden walgelijke oproepen. Ik hoop dat het Openbaar Ministerie alle oproepen onderzoekt op strafbaarheid en doet wat er moet gebeuren.
Hier in het vrije Westen bestrijden we terreur niet met terreur. We leven verdorie niet in het ISIS-kalifaat in Syrië.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten