Winkel Bijlmerplein leegplunderen: 'Waarom? Het is uitverkoop!'

Winkel Bijlmerplein leegplunderen: 'Waarom? Het is uitverkoop!'

'Weg met Femke'-petitie logo via https://ontslafemke.petities.nl/

Kledingzaak JD Sports aan het Bijlmerplein werd leeggeroofd door een grote groep jongeren. Vandaag was er weer gewoon (betalend) winkelend publiek. AT5 ging met de plopkap over straat en hoewel mensen onthutst reageerden, waren er ook een aantal met vragen.

Het gaat natuurlijk over dit filmpje, waarop is te zien hoe zich een gewapende overval voltrok in de Bijlmer, Amsterdam. Een zestal mensen trok met messen de vestiging binnen en haalde daar de boel overhoop, terwijl buiten iemand filmde en 'Werkers, werkers' riep. Volgens de politie zou het zelfs om zo'n vijftien daders kunnen gaan.

De plundering zou geïnspireerd zijn door de plunderingen die in Londen, Brussel en Luik hebben plaatsgevonden. Ook daar trokken donker geklede overvallers massaal JD Sportswinkels binnen.

Volgens Belgische media zou het incident in hun land te maken kunnen hebben met racistische opmerkingen van een (inmiddels ontslagen) werkneemster. Het lijkt er echter meer op dat alle incidenten meer te maken hebben met een soort meme, samen te vatten als 'laten we JD Sports massaal overvallen, filmen en delen op social media'.

Het grappige aan het door de Belgische media vermeende motief bij de Belgische overvallen, is dat het onbedoeld een kenmerk van de daders verraadt. Wie de filmpjes van al die overvallen bekijkt ziet het ook meteen.

JD Sports doet er goed aan om de deuren even een tijdje beter te beveiligen, want zoals een door AT5 geïnterviewde man uitwijst, maakt het feit dat er een uitverkoop gaande is niets uit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties