Winkeliers woedend over dreigende aanscherping van de Rutte-lockdown: 'Slechte zaak!'

Winkeliers woedend over dreigende aanscherping van de Rutte-lockdown: 'Slechte zaak!'

Een mondkapje in een verlaten winkelstraat in Amersfoort. Bron: Marcel van den Bos / Shutterstock.com.

Het gerucht dat de lockdown gaat worden verlengd en mogelijk gaat worden uitgebreid valt slecht bij ondernemers en winkeliers. Velen voelen zich bedrogen. Diverse brancheverenigingen hadden duidelijke afspraken gemaakt met de overheid maar horen ineens andere geluiden.

Een mogelijke aanscherping van de coronamaatregelen zorgt voor veel onrust bij winkeliers. Het zijn al onzekere tijden voor tal van ondernemers en nu zou het zomaar kunnen dat ook zij hun deuren moeten sluiten als deze lockdown nog langer duurt.

Haagse bronnen meldden het Dagblad van het Noorden dat het zomaar zou kunnen dat hotels en méér winkels hun deuren moeten gaan sluiten. Voor veel branches zorgt dit voor verwarring, zij hadden namelijk meerdere afspraken gemaakt met de overheid maar krijgen nu via de media te horen dat ook zij wellicht dicht moeten:

,,Wij hebben tot nu toe geen signalen ontvangen dat slijters moeten sluiten na 19 januari. Wij hebben destijds afgesproken met het kabinet dat we openblijven om de druk op de supermarkten te verminderen. Ook een verkorting van de openingstijden levert niks op, omdat je dan andere piekuren krijgt. Ik kan me dus niet voorstellen dat we moeten sluiten, dat zou echt een slechte zaak zijn.”

Ook een woordvoerder van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven wordt moedeloos van de berichtgeving. Wat stellen de gemaakte afspraken nog voor als het kabinet keer op keer op eigen houtje nieuwe maatregelen bedenkt zonder overleg met de betreffende sector?

,,We hebben met het kabinet afgesproken dat de drogisterijen openblijven, zodat consumenten terecht kunnen voor essentiële producten, zoals paracetamol, hoestdrank, hygiëneproducten en producten die de weerstand verhogen. Zo nemen we de druk weg bij supermarkten en apotheken”

Het lijkt er sterk op dat het kabinet nog steeds flinke oogkleppen op heeft. Ze overleggen helemaal niks met de retailsector en voeren gewoon extra maatregelen in zonder dat deze maatregelen worden gesteund door de wetenschap. Ook bij het RIVM zetten ze hun vraagtekens bij de huidige lockdown. Deze nog zwaarder maken zal weinig uitmaken. Het enige wat je dan bereikt is dat er nog meer gedupeerde ondernemers zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer