Wint Max Verstappen straks de gloednieuwe Grand Prix van Nederland? Dat zou nog eens mooi zijn!

Geen categoriedec 03 2016, 10:00
Sinds de entree van het Nederlandse toptalent Max Verstappen in de Formule 1, staat de autosport flink in de belangstelling van Nederlanders. Prins Bernhard jr. doet zijn uiterste best om dat enthousiasme nu om te zetten in een heuse, eigen Grand Prix.
Komt Max Verstappen straks naar Nederland? Nuja, de jongen heeft er genoeg vrienden en familie en zal regelmatig in ons land te vinden zijn. Daar dus niet van, maar echt racen met zijn formidabele Red Bull-bolide doet hij niet - er zijn namelijk geen Grand Prixs in Nederland. Ooit hadden we die wel; van 1952 tot 1985 werd jaarlijks in Zandvoort een race gereden waarbij alle grootheden ons land aandeden. Sindsdien moet ons land het zonder eigen stop in het jaarlijkse Formule 1-seizoen doen.
Maar daar gaat binnenkort verandering in worden aangebracht, als het aan Prins Bernhard jr. ligt. Hij is hard aan het lobbyen bij de FIA - het overkoepelende orgaan van de autosport - om voor elkaar te boksen dat Max Verstappen, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardio en al die anderen ook door een aantal bochten komen scheuren in ons koude kikkerlandje:

"Prins Bernhard is op het FIA Prize Giving Gala druk aan het netwerken. De eigenaar van Circuit Zandvoort droomt nog altijd van een Grand Prix in Nederland.

"Mooie gesprekken over Formule 1, circuitpark Zandvoort, de Formule 1 in 2020 en Nederland", laat Prins Bernhard via sociale media weten onder een foto van hemzelf met Formule 1-baas Bernie Ecclestone."

Laten we hopen dat de prins slaagt in zijn opzet, want hoe gaaf zou het straks zijn om niet alleen de geweldigste autorace van de wereld naar ons land te halen, maar straks ook om onze nationale held Max Verstappen die beker omhoog te zien houden omdat hij de winst op Zandvoort heeft gepakt?
Laten we dus hopen dat Bernhard slaagt in zijn opzet! Het wordt namelijk hoog tijd voor een Grand Prix van Nederland; 32 jaar afwezigheid is meer dan genoeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten