Wow! Stemwijzer is zo positief voor VNL dat diens website de drukte nauwelijks aankan!

Wow! Stemwijzer is zo positief voor VNL dat diens website de drukte nauwelijks aankan!

Sergey Lazarev. © Eurovision Song Contest / YouTube

Reden voor feest bij VNL (VoorNederland) van lijsttrekker Jan Roos: de standpunten van de partij zijn zo populair dat de website van VNL met enige regelmaat platligt door de enorme bezoekersaantallen.

Door een lek in de Stemwijzer -- een lek dat ondertussen trouwens verholpen is -- bleek gisterochtend dat VNL veruit de populairste nieuwe partij van het land is. Qua standpunten dan. Op het moment van de lek hadden maar liefst 13.338 mensen de uitslag gekregen dat VNL dé partij voor hen was. Dat is niet alleen een geweldige score vergeleken met de oude traditionele partijen, maar al helemaal vergeleken met andere politieke partijen. GeenPeil moest op dat moment bijvoorbeeld genoegen nemen met een magere 1.116 resultaten (volgens de partij klopt de Stemwijzer niet), en de PiratenPartij met 3.828.

Dat is nogal een verschil ten opzichte van VNL.

Hoewel de uitslag van de Stemwijzer altijd met een korreltje zout genomen moet worden, is het effect ervan wel degelijk erg groot. Heel veel kiezers laten hun stemgedrag namelijk bepalen door de uitslag van de Stemwijzer, zeker als ze eerst tussen één of twee partijen twijfelden en ineens zien dat de ene partij er qua standpunten toch echt bovenuit steekt.

Het gevolg van die Stemwijzer-resultaten is nu al zichtbaar voor de mensen van VNL. Jan Roos laat namelijk weten op Twitter dat hun website (VNL.nu) zo druk bezocht wordt dat de server de bezoekersaantallen met enige regelmaat niet aan kan.

En daarmee is het goede nieuws nog lang niet op. Volgens Roos merkt de partij namelijk ook dat er opeens heel veel nieuwe leden bijkomen:

Natuurlijk is dit bijzonder goed nieuws voor iedereen die het klassiek-liberalisme, law and order, en een sceptische houding ten opzichte van de massa-immigratie en het megalomane EU-project een warm hart toedragen. Hoewel de VVD ook dit jaar weer redelijk rechtse officiële standpunten heeft weten we immers dat die partij volstrekt onbetrouwbaar is en die beloftes na de verkiezingen meteen in de prullenbak zal gooien. Met VNL (en andere écht rechtse partijen zoals Forum voor Democratie en de PVV) weet je dat ze hun woord wél gestand zullen doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties