Yes! Suïcidale Labour-leider Corbyn steunt vervroegde verkiezingen

Yes! Suïcidale Labour-leider Corbyn steunt vervroegde verkiezingen

Hij kan natuurlijk ook niet anders.

Geweldig nieuws voor Theresa May: de volstrekt incompetente leider van Labour, Jeremy Corbyn, heeft zojuist laten weten dat hij haar motie voor vervroegde verkiezingen steunt.

Let wel, volgens de Britse krant The Telegraph stevenen May en haar Tories af op zo'n 390 zetels van de in totaal 650 zetels in het parlement.

Screen Shot 2017-04-18 at 13.52.57

De Tories lijken dus twee keer zo groot te gaan worden als Labour. Een enorm verschil. Tegelijkertijd gaan de LibDems flink stijgen. Dat is op zich jammer -- die partij is eurofiel tot op het bot -- maar zolang dat ten koste gaat van Labour is het prima in orde. Tel die cijfers nou even bij elkaar op. In het geval van "huidige voorspelling" zouden de Conservatives uitkomen op 379 zetels. De oppositie zou genoegen moeten nemen met een magere 271 zetels. Dat is een verschil van 108 zetels. In het tweede geval ("voorspelling met TV") zou het verschil zelfs nog groter zijn: 390 voor de Tories, en dus slechts 260 voor alle andere partijen. In dat laatste geval zou May haar partij 60 procent van het totale aantal zetels in handen hebben.

Daarom is het misschien wat gek dat Corbyn vervroegde verkiezingen toejuicht. Maar ja, wat kan die clown anders? Hij kan moeilijk roepen dat het zo allemaal niet kan. Dan wordt hij meteen weggezet als een zwakkeling die bang is voor de kiezer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties