Zagen we aankomen: PVV wil naast het verbod op roken ook een verbod op waterpijp in de horeca

Geen categoriemei 17 2018, 12:00
Tja, we hadden er op kunnen wachten, maar het moment dat je zag aankomen, is nu eindelijk hier: de PVV wil de waterpijp verbieden in de horeca. Dat dit niet eerder is gebeurd, dat slaat natuurlijk nergens op, tenminste, als je de argumentatie van de afgelopen Kabinetten wil doorzetten. Waterpijp is ook niet echt goed voor je omgeving en al helemaal niet voor jezelf. Ohohoh, al die multiculturele lounges vol multiculturele jongeren die een waterpijp nuttigen, waar moeten die dan heen?

Het roken van tabaksloze kruidenmengsels in de horeca is nu nog toegestaan. De waterpijpcafés hoeven daar geen aparte rookruimtes voor in te richten. Waterpijptabak is wel verboden.

PVV-Kamerlid Agema vindt het hypocriet dat gewone sigaretten in de horeca worden verbannen, terwijl de waterpijpkruiden ongemoeid blijven.

Voormalig staatssecretaris Van Rijn pleitte al voor een rookverbod op kruidenmengsels. Uit een onderzoek dat hij liet doen door de RIVM bleek dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid.

Ik woon in Rotterdam en in heel veel straten zie je wil een lounge waar je waterpijpjes kan roken. Al die Turkse-Nederlanders en Marokkaanse-Nederlanders genieten van hun waterpijpje terwijl ze de vrouwen gadeslaan. Dit zal binnenkort allemaal verleden tijd zijn. Het valt namelijk niet rationeel voor te stellen dat dit verbod niet doorgevoerd zal worden.
Aan de andere kant gun ik iedereen hun pleziertjes, dus eigenlijk vind ik dat verbod op roken in horeca onzin. In dit land lijkt het credo vooral te zijn: ''ik niet, dan jij ook niet''. Het pesten is dus weer begonnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten