Ze had alle hoop al opgegeven - maar 5 jaar laten dook hij toch nog op

Ze had alle hoop al opgegeven - maar 5 jaar laten dook hij toch nog op

Deze hond was vijf jaar geleden weggelopen van huis, en niemand had verwacht het beest ooit nog levend terug te zien.

Voor een vrouw uit het Australische Melbourne, Rebecca Axiak, waren de afgelopen jaren een hel. Haar geliefde hond was namelijk verdwenen, en zoektochten leverden niets op. Het dier verdween jaren geleden spoorloos uit huis, en niemand kon Rebecca iets vertellen over de locatie of de toestand van Disco, haar Malteser. Het greep haar ontzettend aan:

Ik was gewoon helemaal verloren zonder haar. (...) Ze was mijn beste vriendin.

Jarenlang bleef Rebecca zoeken, zonder enig succes. Toch heeft ze een halsband en foto van het beestje altijd bij zich gehouden: de foto staarde haar altijd aan vanaf de koelkastdeur. Uiteindelijk besloot ze om vervanging te zoeken voor de hond, waarna ze twee terriers kocht: Pickles en Spoon. De kans dat Disco ooit nog zou terugkeren was immers miniem. Het kleine dier kon zijn aangereden, aangevallen, of leefde nu misschien wel bij iemand anders thuis. Er was weinig reden om nog enige hoop te behouden.

[caption id="attachment_124127" align="aligncenter" width="500"]Rebecca en Disco na vijf jaar herenigd. Foto: Rebecca Axiak Rebecca en Disco na vijf jaar herenigd. Foto: Rebecca Axiak[/caption]

De nieuwe honden moeten het nu echter toch doen met een nieuwe soortgenoot in het huis: wonder boven wonder dook Disco laatst toch nog op! Het was aangevallen op straat door een andere hond, maar gelukkig op tijd naar een dierenziekenhuis gebracht. Daar werd ontdekt dat de hond een chip had, die de nodige informatie kon verschaffen over de rechtmatige eigenaar. De viervoeter is zo snel mogelijk naar Rebecca teruggebracht, die haar ogen niet kon geloven. Maar ook voor de hond leek het een verrassing te zijn, volgens de dolblije eigenaar:

Haar staart begon ontzettend snel heen en weer te gaan, haar ogen werden breder. Ik wist gewoon dat ze me nog herkende.

Ze beschrijft de onverwachte hereniging als "een wonder, een droom die uitkomt". Ze zou niet gelukkiger kunnen zijn. En de twee nieuwe honden? Die waren maar al te blij dat ze er een speelmaatje bij hebben gekregen. Zo kwam dit verhaal uiteindelijk toch nog op zijn pootjes terecht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer