Ze zaten gezellig in een café toen ze opeens een man zijn date zagen drogeren. Vervolgens..

Geen categoriemei 29 2016, 9:00
Deze drie vrouwen schrokken zich het leplazarus toen ze tot hun schrikt beseften dat ze zojuist getuige waren van een man die probeerde drugs aan zijn date te voeren.
Sonia Ulrich was met twee vriendinnen iets aan het drinken in een café, dat op dat moment een happy hour had. De drank vloeide rijkelijk, maar de sfeer bij de dames sloeg abrupt om toen één van de drie iets gadesloeg bij een ander tafeltje. Sonia vertelt:

Monica, Marla en ik were bij Fig vanwege hun verrukkelijkelijke happy hour. Ik was ergens over aan het raaskallen, toen ik Monica zag staren naar achter me en een gek gezicht trekken. Ik stopte. "Wat is er aan de hand?" Een paar seconden later zei ze: "Die man stopte zojuist wat in haar drankje."

En zo begon het. De man en de vrouw zagen eruit alsof ze elkaar al een beetje kenden, en de vriendinnen schatten in dat dit zo ongeveer de derde date moest zijn. Hoe dan ook, ze konden een date rape niet laten gebeuren terwijl ze toekeken. Nadat ze een paar momenten half-paniekerig zichzelf hadden afgevraagd wat ze konden doen, presenteerde zich een kans: de vrouw bij wie er zojuist wat in het drankje was gedaan ging naar de wc. Sonia besloot erachteraan te gaan:

"Nadat ik me niet op m'n plaats voelde een beetje hangend bij de wastafels, totdat ze haar plasje had gedaan, stapte ik op haar af. "Hé! Dit is een beetje vreemd, maar, ehm, de gozer waarmee je hier bent heeft zojuist iets in je drankje gedaan."

"Oh mijn God," zei ze. Ze was geschokt, een beetje verdoofd, dus ik ratelde verde: "Ja, mijn vriendin zei dat ze zag dat hij iets in je drankje deed en we moesten dus iets zeggen. Van de ene vrouw naar de andere, zeg maar. We moesten iets zeggen. Hoe goed ken je die jongen?" Ik verwachtte "we hebben elkaar zojuist ontmoet." Maar ik hoorde:

"Hij is één van m'n beste vrienden."

Verdomme. Ja. Eén van haar beste vrienden. Ze kennen alkaar al anderhalf jaar. Ze waren collega's."

De vrouw - die zojuist van een verkrachting gered is - wilde Monica (de vriendin die het gezien had) nog wat vragen stellen, maar keerde daarna terug naar haar tafeltje. En daar bleef ze praten met de jongen die haar heeft geprobeerd te vergiftigen. Heel 'smooth' bleef hij de wijn richting zijn metgezel duwen, subtiel aangevend dat ze moest drinken. Voor de vrouw moet het vreselijk zijn geweest: mooi weer spelen met een jongen die haar zojuist had geprobeerd te drogeren, terwijl hij net deed alsof hij met z'n telefoon speelde.
13307300_10210244674420116_3507865734489106654_n
Toen de twee klaren waren om weg te gaan, kregen ze te horen dat er een computerstoring was en dat ze even moesten blijven wachten. Uiteindelijk kwam er geen ober naar het tweetal toe, maar de plaatselijke politie. Om de verkrachter-in-spé in te rekenen. Doordat de drie heldhaftige vriendinnen zo snel waren geweest met waarschuwen, konden de beelden van de beveiligingscamera's snel worden teruggekeken. En wat bleek? De jongen was gesnapt. De camera's hadden alles gezien.
En dus werd hij afgevoerd. Volgens Sonia verzette hij zich niet, en leek hij niet verbaasd. Een koele, berekenende engnek dus! Maar goed dat deze jongen voor een paar jaar de cel in gaat, vermoedelijk.
Maar de drie vriendinnen waren nog niet klaar. Het hele restaurant had het voorval gezien, en kwam ze feliciteren:

"Het is met mijn zus gebeurd... ik was blij dat ik er was om haar naar huis te nemen."

"Het gebeurde met een huisgenoot bij een feestje. Hij is nog steeds niet de oude."

"Het is is mij ook overkomen, bij een barbecue."

"Het is mij overkomen bij een bar waar ik werkte"

"Sommige helden dragen geen capes. Dankje! Het is mij ook gebeurd. Bedankt!"

"Fuck yeah meiden! You jullie zijn geweldig!"

En zo veranderen Sonia, Monica en Marla van drie drinkende vriendinnen in de helden van de nacht. En volledig terecht, me dunkt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten