shutterstock 699098536

Zeeuws Statenlid keert Forum voor Democratie de rug toe, begint eenmansfractie

Geen categoriefeb 25 2020, 9:00
Het Zeeuwse Statenlid Robert Koevoets heeft Forum voor Democratie de rug toegekeerd. Hij heeft zijn lidmaatschap van de partij opgezegd en begint een eenmansfractie. Met het vertrek van Koevoets verliest FVD voor de tweede keer in een jaar tijd een Statenlid in Zeeland.
In een verklaring, samengevat door Omroep Zeeland, laat Koevoets weten dat hij zich de laatste tijd steeds minder thuis voelde binnen de organisatie van de partij. "De manier waarop er met mensen wordt omgegaan en de wijze waarop de publieke aandacht wordt gezocht via Twitter", aldus Koevoets.
Koevoets is verder van mening dat de landelijke partijleiding te weinig interesse toont in de provinciale politiek. "Dit kabinet belazert de provincie schaamteloos. Dan moet je er gewoon staan als oppositiepartij."
Ondanks dat Koevoets verder gaat als eenmansfractie en zijn FVD-lidmaatschap heeft ingeleverd, blijft hij wel achter de standpunten van de partij staan. Koevoets geeft aan nog steeds eensgezind met de partij te zijn op het gebied van democratische vernieuwingen, het herinvoeren van een referendum, de klimaatkwestie en de massa-immigratie.
Of Koevoets zich in de toekomst bij een andere partij zal aansluiten, zoals bijvoorbeeld GO! van Henk Otten, weet het Zeeuwse Statenlid nog niet. "Voorlopig ga ik verder als zelfstandig Statenlid."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten