Zelfs de jihadisten van ISIS konden deze vrouw niet laten stoppen met roken

Geen categorieapr 02 2016, 9:00
Een ongezonde gewoonte werd voor deze vrouw een daad van verzet tegen ISIS.
Dat ISIS andersdenkenden gruwelijk martelt en onthoofd, is bekend. Ook weten de meeste mensen wel dat met name christenen en Yezidi's hun leven niet zeker zijn in het psychopatische kalifaat van de ISIS-jihadisten.
Maar was misschien minder bekend is, is dat ISIS het ook voorzien heeft op rokers. Jazeker, in heel het kalifaat geldt een streng rookverbod. Sigaretten zouden namelijk een overtreding zijn van de strenge islamitische leer, menen de jihadisten. Zoals elke overtreding wordt ook roken streng bestraft, dus op de straten van Raqqa en Mosoel is geen peuk meer te zien.
Deze vrouw had op haar hoge leeftijd echter helemaal geen zin om de bevelen van ISIS op te volgen. Ze rookt dolgraag sigaretten, en was niet van plan om dat na al die jaren op te geven omdat een stel jihadknulletjes dat eisten. Ze ging dus gewoon door met roken, maar deed dat wel binnenshuis, zodat de sharia-politie van ISIS haar niet zou opmerken. Ze vertelt:

"Ik kocht stiekem sigaretten en rookte ze binnen. Hun regels waren veel te streng. ISIS heeft onze levens verwoest, maar ik was in het geheim hun tegenstander."

Inmiddels is de bejaarde vrouw gevlucht naar het gebied in Irak dat wordt gecontroleerd door de Koerdische Peshmerga-strijders. Niet alleen Koerden, maar ook veel andere bewoners van Irak hebben hun toevlucht genomen tot dit gebied. In Iraaks Koerdistan wordt niemand vervolgd om zijn geloof, en is het ook niet verboden om te roken. Deze vrouw maakt daar maar al te graag gebruik van, is te zien in deze beelden van de Koerdische zender Rudaw.
Roken is en blijft natuurlijk een zeer ongezonde gewoonte, maar voor deze vrouw werd het een daad van verzet tegen de maniakale regels van ISIS. Nu woont ze in Koerdistan, waar ze niet voor haar leven hoeft te vrezen als ze een sigaretje opsteekt. Hopelijk weten de dappere Peshmerga-strijders met onze hulp ISIS definitief te verslaan, zodat deze vrouw weer naar haar eigen huis terugkan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten