Zelfs Marokko heeft Marokkanenprobleem: zwaardere straffen voor toenemende criminaliteit door Marokkanen uit buitenland

Geen categoriejul 27 2019, 14:00
Marokko lijkt steeds vaker de doodstraf op te leggen. Wegens een vergismoord zijn twee 'Nederlanders' tot die straf veroordeeld. Het vaker opleggen van de doodstraf heeft te maken met de toenemende criminaliteit door buitenlandse Marokkanen in Marokko.
Marokko heeft de doodstraf al zeker 25 jaar niet meer voltrokken. Het aantal keer dat de doodstraf wordt opgelegd, neemt echter wél flink toe. Drugshandel en bijkomende criminaliteit lijken door buitenlandse Marokkanen steeds meer naar het land te komen. Men is daar nu op een punt dat het signalen begint af te geven tegen dit soort criminelen.
In Marrakesh begint langzaam maar zeker het besef te ontstaan dat men een type crimineel zoals in Amsterdam binnen aan het halen is. Daar zijn ze natuurlijk niet zo blij mee, en pakken ze daar ook een stuk harder aan als wij hier in Nederland doen.
Gebrek aan identiteit
Wat wij namelijk als de stereotype criminele Marokkaan zien, is voor Marokko dus een nieuw fenomeen. Dit zijn voor hun geen echte Marokkanen en voor ons geen echte Nederlanders. Ik denk dat dit komt omdat ze zich niet kunnen identificeren met één van de groepen waarvan wordt beweerd dat ze er thuishoren, en vallen zo buiten de boot.
Ze zijn dan op zichzelf aangewezen in een wereld waar geen enkele groep ze moet. Naja, op de rest van de verstoten eenlingen na dan. Maar die eenlingen kunnen geen eigen gemeenschap vormen. Daarvoor is het wantrouwen simpelweg te groot. Volgens mij is dat ook de reden waarom Nederlands-Marokkaanse criminelen zo kil en zelfzuchtig zijn. Die zien 'gemeenschap' meer als een collectie individuen die de schijn ophouden voor zolang het uitkomt, maar elkaar naar de strot vliegen zodra dát beter uitkomt. Volgens mij is er ook geen voor de hand liggende oplossing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten