Video: Henk Otten slaat terug: "ik wist niets, kennis genomen van onderzoeksrapport via GeenStijl"

Video: Henk Otten slaat terug: "ik wist niets, kennis genomen van onderzoeksrapport via GeenStijl"

Na de niet-onderbouwde fraudebeschuldigingen aan het adres van Henk Otten (FVD) slaat de kersverse senator terug in een gesprek met NPO1. Otten stelt dat hij "niet zit te wachten op de situatie" en daar voegt hij een 'ja, maar hij begon'-argument aan toe: "ik ben dit niet gestart, ik heb mij na de Provinciale Statenverkiezingen heel stil gehouden."

Voor de mainstream media moet het natuurlijk smullen zijn: relletjes bij FVD zijn een uitgelezen kans om de partij van Thierry Baudet te ondermijnen en kalt te stellen. Het meest opportuun zijn niet de prikkelende uitspraken van Baudet, maar de wrijving tussen Baudet en Otten. De wrijving tussen beide oprichters leidde deze week tot vonken en uiteindelijk schoot de vlam in de pan op het moment dat het FVD-partijbestuur onder leiderschap van Thierry Baudet de oud-penningmeester in verband bracht met fraude.

Fraude is een strafbaar feit en de beschuldigingen zijn dus geen kattenpis. Jammer genoeg bleek het 'interne onderzoeksrapport' van de partij echter onvoldoende om te bewijzen dat er daadwerkelijk sprake was van fraude. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de accountant twijfelen aan de beschuldigingen. Dat Otten nu met juridische stappen komt is geheel logisch: hij wil zijn naam zuiveren.

Otten dreigde vervolgens met een afsplitsing waarna FVD niet langer de grootste partij in de Eerste Kamer zou zijn als hij zijn intentie in daden zou omzetten. En daarmee lijkt alle democratische winst die afgelopen jaren is gerealiseerd onder druk te staan door de wrijving tussen Baudet en Otten. Laten we niet vergeten dat het wel uiterst dubieus is om zomaar met een "intern onderzoeksrapport" te komen, deze te publiceren via GeenStijl en een persbericht op de website te plaatsen zonder het lijdend voorwerp -Henk Otten- daarover te informeren.

Dat Otten zijn partijgenoot vervolgens beschuldigd van misbruik van partijgelden op vakantie in Thailand is geheel logisch: wie kaatst kan de bal verwachten. Dat de financiële administratie niet geheel klopt is ondertussen wél duidelijk. Voor enkele duizenden euro's op een cashflow van 2 miljoen euro bestaat er onduidelijkheid, maar volgens Otten zijn alle facturen wel netjes betaalt en subsidiegelden doelmatig besteed.

Verder siert het partijleider Thierry Baudet niet en zet de 'grootste intellectueel van Nederland' zichzelf buitenspel: hij als doctor in het recht zou moeten weten dat je iemand niet zomaar beschuldigt van fraude. Zeker niet zonder bewijsvoering. Zaak dus voor beide heren om de rust te herpakken en Forum voor Democratie niet nog verder te slopen. Daarvoor kunnen de heren het beste terug naar de basis: ze zitten in de politiek om Nederland te verbeteren.

De partij heeft namelijk een prachtig programma voor democratische vernieuwing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties