Zes oproerkraaiers van Extinction Rebellion opgepakt tijdens demonstratie

Zes oproerkraaiers van Extinction Rebellion opgepakt tijdens demonstratie

De politie met getrokken gummiknuppels. Bron: Piqsels (Creative Commons)

Dit keer ging het geeneens over de mensheid die de planeet molt. Nee, het probleem van vandaag betreft de Oeigoeren in China. Het Chinese beleid is reden genoeg voor de kneusjes van Extinction Rebellion om zich daar in Amsterdamse winkels boos over te maken. En dan is het kennelijk ook direct gerechtvaardigd om die winkels maar met graffiti onder te spuiten! "De kledingindustrie maakt zich schuldig aan het afnemen van Oeigoerse dwangarbeid”, aldus de actiegroep.

Ik blijf me erover verbazen hoe dit soort mafklappers steeds maar weer de grootst mogelijke thema's aansnijden en zich daar hélémáál over op kunnen winden, maar de oplossing altijd lokaal lijken te zoeken. De overheid moet dan in beweging komen, maar tot die tijd is het aan het individu.
Moeten we wereld redden? Eet wat minder vlees, zet een zonnepaneel op je dak en investeer in windmolens. Moeten we de Oeigoeren redden? Koop je kleding een deurtje verder! Gaan we racisme de wereld uit helpen? Neem een keer een gekleurd iemand aan.

Het is ronduit frappant dat dit soort figuren bij al die thema's eigenlijk niets voor elkaar krijgen en nooit verder komen dan 'bewustwording creëren en aandacht vragen'. Ze zien het volgens mij al als winst dat er weer een berichtje over ze geschreven wordt. Zo sneu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties