Zo kan het ook: oudere mept agressieve passagier die chauffeur belaagt met zijn stok de bus uit

Zo kan het ook: oudere mept agressieve passagier die chauffeur belaagt met zijn stok de bus uit

Jezelf of andere mensen verdedigen 'een slecht idee'? Niet als het aan deze heldhaftige oudere ligt!

Een tijdje geleden liet mijn collega Alina Sedee al zien hoe verschrikkelijk hypocriet het beleid van de Nederlandse politie is ten opzichte van zelfverdediging. Niet alleen is het al niet toegestaan om iets van wapens te verdediging te hebben - wat ik, vooruit, in een klein land als Nederland nog net te rechtvaardigen vind - maar ook überhaupt tegenwerken bij overvallen en dergelijke is volgens onze fijne politie niet aan te raden. 'Gewoon meewerken mensen!' is het devies.

Het resultaat is dat misdadigers vrijwel niets in de weg staat om hun misdadigheid in de praktijk te brengen, waar wij als 'normale' Nederlanders dan weer de pineut van zijn. Zelfs wanneer er omstanders zijn bij een misdrijf is de kans groot dat die zich afzijdig proberen te houden en hooguit de politie bellen: iets van gevaar lopen om een ander uit een dreigende situatie te halen is er bij de meeste mensen helaas niet meer bij: een verdere afvlakking van onze ooit zo sterke normen en waarden dus.

Gelukkig zijn er ook nog voorbeelden waarbij mensen wél een poot - of beter gezegd, stok - uitsteken om hun medemens uit de brand te helpen. Daarvoor moeten we deze keer wel naar Amerika, waar op video is vastgelegd wat zich afspeelde in een bus in Kansas City. Duidelijk valt te zien dat de vrouwelijke buschauffeur 's avonds een discussie heeft met een passagier. Waar het precies om gaat is niet helemaal duidelijk, maar wat wél overduidelijk is, is dat de man het erg hoog opneemt. Terwijl de vrouw inmiddels ook wel doorheeft dat dit uit de hand loopt en belt om hulp, grijpt de man haar bij haar nek en probeert hij haar schijnbaar te wurgen. Dit is geen roofoverval of een uit de hand gelopen discussie, maar gewoon een keiharde poging tot moord.

Er blijkt echter toch nog iemand in de bus te zitten die ingrijpt: terwijl twee andere passagiers vrolijk toekijken stormt een oude man met stok en al naar voren, waar hij de nietsvermoedende agressieveling een welgerichte klap op zijn hoofd verkoopt met diezelfde wandelstok. De schoft valt meteen op de grond, en krijgt nog wat klappen om duidelijk gemaakt te krijgen dat hij het niet moet wagen om weer op te staan. De chauffeur belt inmiddels om hulp, terwijl de aanvaller toch nog een paar keer probeert op te staan, waarbij hij steeds een klap op zijn hoofd krijgt van de oudere man:

Bus_2

Hij weet niet wat hem overkomt! Als bij zijn zoveelste ontsnappingspoging de stok breekt, weet hij echter toch te ontkomen.

Het trieste? De kans is groot dat hij hier in Nederland aangeklaagd zou worden voor het aanvallen van deze 'kansenparel met een moeilijke jeugd'. Gelukkig kijkt de politie aan de andere kant van de oceaan daar nog net iets anders naar, en dat is maar goed ook. Het busbedrijf was al helemaal dankbaar, en besloot hem een levenslang abonnement op hun bussen plus twee nieuwe wandelstokken te geven. Ja, daar kunnen ze hier nog wat van leren! Want wat men daar hier ook van zou vinden, maar één uitspraak is terecht: deze man is een regelrechte held.

De gehele video is hier te bekijken:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties