Screen Shot 2020 03 25 at 123448

Zorgmedewerkers balen van onveilige situaties: "Spijt van volgen RIVM-richtlijnen"

Geen categoriejul 15 2020, 20:00
Nieuwsuur komt met opmerkelijk nieuws, zorgmedewerkers en bestuurders verpleeghuizen en de thuissector balen van de tal van onveilige situaties die zich hebben afgespeeld de afgelopen maanden. Sommige balen dat ze de richtlijnen van het RIVM volledig hebben vertrouwd, want juist deze richtlijnen hebben zeker niet altijd voor de meest veilige situatie gezorgd. Wat critici al maanden geleden riepen, wordt nu door een groter wordende groep bevestigd.
Grote zorgkoepels balen dat ze de afgelopen maanden het RIVM-beleid nauwkeurig hebben gevolgd. Al maanden gaven ze kritiek op dit beleid, maar het beleid werd nauwelijks aangepast. De zorgkoepels bleven toch maar keurig het geldende beleid uitvoeren - waarschijnlijk waren ze bang voor de reactie vanuit de politiek.
De Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden en branchevereniging ZorgthuisNL willen nu hun eigen richtlijnen gaan uitschrijven en niet zullen vanaf nu niet meer het RIVM blind volgen. Het is een goede zaak dat private bedrijven nu zelf ook kritisch zullen nadenken over het te hanteren beleid.
Een van de grootste kritieken is natuurlijk de kwestie rondom de mondmaskers. Het RIVM raadde het af om mondmaskers preventief te dragen. Dit was uiteindelijk een slecht advies, op dit advies kwam logischerwijs veel kritiek. Toch hield men zich vaak wel aan deze regelgeving. En juist deze gehoorzaamheid heeft het waarschijnlijk erger gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten