shutterstock 1323504341

Zorgwekkend! Hugo de Jonge showt liever schoenen dan dat hij ballen toont

Geen categoriedec 14 2019, 10:00
De tijden dat Nederland zich een verzorgingsstaat mocht noemen lijken definitief voorbij. In het afgelopen jaar zijn er bijna vierduizend mensen bijgekomen op de wachtlijst voor langdurige zorg. Ouderenbonden waarschuwen nu voor de desastreuze gevolgen van de oplopende wachttijden.
In nog geen twaalf maanden tijd is het aantal mensen op de wachtlijst voor verpleeghuiszorg met maar liefst 30 procent (bijna 1/3e!) gestegen, zo blijkt uit recente cijfers van Zorginstituut Nederland. Het is het tweede jaar op rij dat de wachtlijst verder oploopt.
Er staan nu bijna 17.000 mensen op de wachtlijst die langdurige intensieve zorg nodig hebben. De verwachting is dat deze rampzalige trend ook volgend jaar zal doorzetten. Ondertussen hebben ze in politiek Den Haag ook geen plan van aanpak om deze groeiende zorgcrisis een halt toe te roepen.
Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, legt liever het balletje neer bij de zogeheten Zorgkantoren. Deze Zorgkantoren zijn in feite ook verantwoordelijk voor de opvang van langdurig zorgbehoevenden.
Ook De Jonge weet dat de prognose is dat de wachtlijsten in de zorg alleen maar verder zullen oplopen en dat politiek ingrijpen noodzakelijk is.
Het is de minister dan ook nog niet gelukt om een lans te breken en daadkracht te tonen om dit alsmaar groeiende maatschappelijke probleem op te lossen. De Jonge showt dan ook liever zijn schoenen dan dat hij zijn ballen toont. Ook dat is een zorgwekkende ontwikkeling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten