Pion van Henk Otten op zetelrooftocht: Willen Europa veroveren!

Pion van Henk Otten op zetelrooftocht: Willen Europa veroveren!

Henk Otten en zijn partij GO azen op één van de vrijkomende zetels in het Europese Parlement. Het is weinig flatteus om op deze manier je machtspositie te vergroten, maar met 0 zetels in de peilingen is het roeien met de riemen die je hebt. Zeker wanneer je nog niet zo lang geleden de Renaissancevloot hebt moeten verlaten.

Henk Otten staat er niet zo lekker voor in de peilingen en dat weten hij en zijn woordvoerder en partijstrateeg Jeroen de Vries maar al te goed. Otten en De Vries dachten de aandacht weer op zich te vestigen door allerlei JoVD-borrels af te struinen maar -op een dolenthousiaste Chris Aalbers na- vond zelfs het gros van de 'mainstream media' dat niet interessant genoeg om over te berichten.

Onlangs lukte het Otten nog de aandacht op zich te vestigen door vrijdagavond een deal te sluiten met premier Mark Rutte en minister Hoekstra van financiën. Otten liet namelijk weten de spoedwet stikstof te zullen steunen in de Eerste Kamer. Het bleek een gouden zet, want niet alleen had Rutte de rode loper voor Otten en senator De Vries uitgerold, het lukte het duo ook om de nodige media-aandacht op zich te vestigen.

Enfin, ook Henk Otten en Jeroen de Vries weten heel goed dat media-aandacht vaak slechts van korte duur is. Daarbij zitten de twee, met 0 zetels in de peilingen, momenteel waarschijnlijk niet te wachten op verkiezingen, dus moest er een andere truc gevonden worden: Europese macht!

Nu de Brexit steeds dichterbij komt, moeten de Britten binnenkort vertrekken uit het Europese Parlement. De vrijgekomen zetels zullen dan worden verdeeld over de andere lidstaten.

Kijkend naar de uitslag van de meest recente Europese verkiezingen, gaan die zetels in het geval van Nederland naar de VVD, PVV en Forum voor Democratie. Op plek vier van de kandidatenlijst van Forum voor Democratie stond destijds Dorien Rookmaker, die nu Eerste Kamerlid is.

Rookmaker heeft afgelopen zomer echter de partij van Baudet verlaten, samen met mede-oprichter van FvD Henk Otten en Jeroen de Vries. Tegenover het ANP heeft Rookmaker dan ook laten weten dat zij namens GO de Europese zetel wel zou willen innemen als die mogelijkheid zich voordoet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties