Zucht, daar gaan we wéér! '74 Migranten op boot naar Europa na problemen bij Libisch olieveld'

Geen categorieokt 13 2019, 18:00
Afgelopen nacht zijn 74 migranten gered door het schip Ocean Viking en maar liefst 110 migranten - bij een oversteek vanuit Tunesië - zijn teruggestuurd. Nu leek het eindelijk een beetje 'rustig' te worden rondom te oversteek waar bemoeizuchtige NGO de asielindustrie in leven houden. Helaas, een verwoede poging om de overtocht te maken mislukten compleet, gelukkig was het schip Ocean Viking nabij.
Vannacht dobberde er vele migranten rond in een rubberbootje rond een olieveld vlak voor de Libische kust. Ze waren daar in de problemen gekomen, volgens artsen zonder grenzen waren er zes kinderen aan boord.
https://twitter.com/SOSMedIntl/status/1183154121051910144?ref_src=twsrc%5Etfw
Dit betekent dus dat er nu een schip - Ocean Viking dus - met 74 migranten aan boord richting Europa vaart. Waar ze gaan aanmeren is onduidelijk, ze varen nu ongeveer ten oosten van Sardinië maar of ze gaan aanvaren in Italië is onduidelijk.
Italië pleit nu al langer voor een Europees verdeelmechanisme dat wel werkt, vandaar dat het nog onzeker is of Ocean Viking kiest voor Italië.
Bij een oversteek vanuit Tunesië is een mensensmokkelaar tegengehouden en de 110 migranten die aan boord zaten zijn terug in Tunesië. Dit ging schijnbaar niet al te gemakkelijk.

Dat ging niet zonder slag of stoot: terwijl medewerkers van de kustwacht de boot via luidsprekers tot stoppen maanden, werden ze door de opvarenden met voorwerpen bekogeld. Daardoor raakten twee medewerkers van de kustwacht gewond en sneuvelden verschillende ramen aan boord. 25 migranten die in de commotie overboord waren gesprongen, zijn uit het water gered.

De tijd dringt voor de EU om met een passende oplossing te komen, want dit ging al niet goed en veel beter gaat het niet. Wanneer worden de mensen in Brussel eens wakker - het antwoord: waarschijnlijk niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten