Boeren laten zich horen! Verzoeken Kamerleden om tegen CETA te stemmen, Klaver helpt de boeren!

Geen categorieokt 13 2019, 17:00
Sinds het boerenprotest zijn de boeren - eindelijk - een stuk 'luidruchtiger' geworden. Ze maken handig gebruik van de media aandacht die ze nu genieten. Zonder blad voor de mond stellen harde eisen waar politici aan moeten voldoen. Ditmaal is het CETA verdrag met Canada een no go voor de boeren!
Nederlandse boeren zijn niet blij met het verdrag dat Nederland - en de EU als geheel - heeft gesloten met Canada, ze willen zo snel mogelijk dat Kamerleden zich tegen dit verdrag uitspreken. Zowel de linkse oppositie partijen als Forum voor Democratie zien niks in het CETA verdrag.

Als Nederland tegen Canada voetbalt vinden we het ook logisch dat beide partijen dezelfde spelregels hebben. Het is dus niet gek dat wij dat als voedselproducenten ook eisen."

Aldus Keimpe van der Heide van het NAV, die samen met een collega vakbondsbestuurder vel tekeer ging tegen het CETA verdrag. Doorgeslagen vrijhandel en eerlijke prijzen gaan niet hand in hand aldus beide heren.
Opmerkelijk is dat Klaver ook tegen het verdrag is en sterker nog: hij hoopt dat de Kamer in zijn geheel tegenstemt. Waar Klaver eerst nog veel economische plannen zou steunen van het Kabinet, hoopt hij op dit punt dat het Kabinet mogelijk met andere inzichten komt.
Zo krijgen de boeren steun vanuit onverwachte hoek!
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1183336123449217025?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten