Zucht, het zal weer eens niet: aanslagpleger Brussel was eigenlijk 'hele lieve jongen'

Geen categoriemrt 30 2016, 20:00
Najim Laachraoui was één van de aanslagplegers in Brussel, en heeft tientallen doden op z'n geweten. Toch komen er weer allemaal mensen tevoorschijn die menen dat deze ISIS-moordenaar eigenlijk 'geen slechte jongen' was. Onzin: Laachraoui was door en door slecht.
Yep, iedere verdomde keer dat iemand een bloeddorstige aanslag pleegt, krijg je te maken met dit soort figuren die vergoelijkend spreken over dit soort moordenaars:

’Laachraoui was geen slechte jongen’

Een oud-leraar van Najim Laachraoui, één van de zelfmoord-terroristen in Zaventem, is verbijsterd over de daden van zijn voormalige leerling. Hij herinnert hem als een puber met een droom.

„Ik voelde verdriet, woede en schaamte,” zegt leraar levensbeschouwing Bruno Derbaix tegen het VRT Nieuws over het moment dat hij hoorde over het aandeel van zijn oud-pupil in de bloedige aanslagen in Brussel.

Weet je, ik word deze onzin zo ontzettend beu. Nee, Laachraoui was niet stiekem een lieverdje. Hij was een vuige moordenaar die tientallen levens op z'n slechte geweten heeft. Voor zover hij ooit een lieverdje is geweest, heeft hij een bewuste keuze gemaakt om dat 'ideale schoonzoon'-imago achter te laten en op het jihadistische boevenpad te gaan.
Ik wil dus niet meer horen dat Laachraoui eigenlijk een schatje was, het allemaal niet zo moordzuchtig bedoelde, een slachtoffer van de omstandigheden schijnt te zijn of leed aan een onwelgevallig tunnelvisie. Laachraoui had zoals ieder anders mens een keuze om goed te doen, of kwaad werk te verzetten. Hij koos voor het laatste. Dat maakt dat Laachraoui geen lieve jongen is, maar een meedogenloze jihadist die z'n plekje in de hel dubbel en dwars verdiend heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten