Zware aardbeving in Noord-Korea, nadat de gestoorde dictatuur weer een kernproef uitvoert

Geen categoriesep 03 2017, 8:00
Chinese seismologen rapporteren een zware beving in het noordelijke gedeelte van de communistische republiek, met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter. Vermoedelijk door een kernproef.
Nou jongens, echt verrassend is het niet, maar Noord-Korea lijkt niet van plan om diens nucleaire ambities aan banden te leggen nu het land nieuwe sancties krijgt en bovendien regelmatig boze tweets van President Trump ontvangt. Dat blijkt vanochtend wel nu duidelijk wordt dat Kim Jong Un vermoedelijk een nieuwe kernproef heeft laten doen in het nucleaire testgebied Punggye-ri.
De proef bracht een flinke aardbeving in het gebied, die tot in China gemeten kon worden:

"In het noordoosten van Noord-Korea is een aardbeving gemeten met een kracht van 6.3. De beving duidt er mogelijk op dat Noord-Korea een nieuwe nucleaire proef heeft uitgevoerd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Eerdere bevingen die in het communistische land zijn geconstateerd waren ook het gevolg van kernproeven. De beving had plaats in de buurt van het kernwapentestgebied Punggye-ri. Het zou de zesde kernproef zijn die Noord-Korea heeft uitgevoerd."

Formeel staat nog niet geheel vast dat de beving veroorzaakt werd door een kernproef, maar gezien het feit dat Noord-Korea de laatste tijd allerlei soorten wapentuig aan het paraderen, testen en afschieten is ligt het wel in de lijn der verwachting. Zeker gezien het gebied waar het epicenter van de beving zich bevond. Volgens deskundigen is daarbij ook een ontploffing geweest.
Schermafbeelding+2017-09-03+om+06.34.23
Alle ogen zullen nu dus echter weer gerecht zijn op de Amerikaanse president Trump. Eerder deze week maakte de man al bekend dat de tijd van praten met Noord-Korea nu voorbij was. Een nieuwe kernproef zorgt voor een uitgelezen kans voor het Witte Huis om te laten zien wat er nu dus wél gaat gebeuren: grijpen de Verenigde Staten in, of is zwijgen het nieuwe praten.
We weten het vermoedelijk binnen enkele uren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten