arash mashadi column

-Arash Mashadi- De middelvinger van Pieter Omtzigt!

Opiniefeb 07, 14:00
Net wanneer je denkt dat de Nederlandse politiek niet verder kan zakken, storten we opnieuw in een dieptepunt. Zo krijgt de kiezer, na de dikke middelvinger van het kabinet Mark Rutte, opnieuw een trap in de rug. Dit keer van niemand minder dan Pieter Omtzigt! Voor velen was dit een verrassing, maar laten we eerlijk zijn, voor diegenen die naar zijn stemgedrag keken, was het voorspelbaar dat Pieter Omtzigt geen betrouwbare regeerpartner is. In dit stuk zal ik aangeven waarom.
Onteigening van boeren
Op de motie van Caroline van der Plas om het einde van de boeren te voorkomen, heeft Pieter tegen gestemd. Dit terwijl het merendeel van Nederland de boeren wél steunt!
Uitzenden naar Oekraïne
Ook heeft Pieter tegen de motie van Olaf Ephraim gestemd om te garanderen dat er géén Nederlandse militairen naar Oekraïne worden gezonden. Op basis hiervan kun je concluderen dat Pieter ook nog eens een oorlog steunt waar de meeste burgers niet op zitten te wachten. Bovendien is Pieter Omtzigt voorstander van het leveren van wapens en financiële steun aan Oekraïne. Dit terwijl de middenklassen en arme mensen in Nederland gigantisch onder druk staan omdat zij de miljarden moeten ophoesten voor een conflict waar het grootste deel van de bevolking niets mee te maken wil hebben.
Verminderen van de asielstroom
Terwijl Nederland kampt met een volkshuisvestingsprobleem, is Pieter Omtzigt niet tegen het reduceren van de asielstroom. In de praktijk gaat dit leiden tot situaties waarin de polarisatie tussen bevolkingsgroepen groeit.
Woning voor statushouders
De motie van Wybren van Haga om statushouders geen voorrang te geven op sociale huurwoningen is ook afgewezen door Pieter Omtzigt. Hiermee geeft Pieter Omtzigt dus aan dat hij statushouders voorrang wil geven op een woning. Dit betekent dus dat Nederlanders die op een woning wachten, het nakijken hebben. Voor de duidelijkheid: ook Nederlanders van buitenlandse afkomst worden hiermee in de steek gelaten! Dit terwijl het tekort aan huurwoningen met de dag groter wordt, mede door de puinhopen van Hugo de Jonge en Marnix van Rij (CDA).
Verlaging accijnzen
De motie van Wybren van Haga om de accijnzen en btw op aardgas te verlagen tot het Europese gemiddelde is door Pieter Omtzigt tegen gestemd. Hieruit kun je concluderen dat Pieter dus niet openstaat voor het concept om de overheid efficiënter om te laten gaan met haar budget en de druk op de bevolking te verminderen.
Conclusie
Het volk krijgt de leiders die het verdient. We kunnen nu wel boos op Pieter worden voor de wijze waarop hij de bevolking voor de gek heeft gehouden, maar dit hebben we ook aan onszelf te danken. Immers, het partijprogramma was niet eens bekend en toch stond hij er al goed voor in de peilingen. We hebben het dus volkomen aan onszelf te danken dat we in de maling zijn genomen. De keuze was er ook om voor partijen te gaan met betere standpunten. Het advies is dan ook om niet blind de peilingen te volgen of enkel op het advies van de stemwijzer in te gaan, maar zelf op onderzoek uit te gaan en naar het stemgedrag van politici te kijken. Een daad zegt immers meer dan woorden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten