michael van der galien de dagelijkse standaard column

Column Michael van der Galien: De Toeslagenaffaire is een aanval op het gezin

Opiniemei 12 2022, 12:39
Het is ongelooflijk om vandaag te zien hoe de Tweede Kamer debatteert over de (onterecht) uit huis geplaatste kinderen in de Toeslagenaffaire. Je hebt het over ongeveer 1.600 kinderen die eruit zijn geflikkerd, die geen contact meer mogen met mama en papa. Of die tegenwoordig misschien anderhalve dag per maand even met mama iets mogen eten, maar daarna weer terug moeten naar hun 'pleeggezin.' Deze kinderen zijn het slachtoffer van staatsontvoeringen en moeten DIRECT teruggeplaatst worden.
Vanmorgen is het debat begonnen over de totaal illegale uithuisplaatsingen van zo'n 1.600 kinderen. Deze kinderen en hun ouders zijn slachtoffer in de Toeslagenaffaire. In verreweg de meeste gevallen is het de Toeslagenaffaire die er (op directe dan wel indirecte wijze) voor zorgde dat de kinderen op grove, hardhandige wijze weg werden gehaald bij hun papa en mama.
Het is een grove schande.
Nee. Laat me dat anders verwoorden. Het is misdadig.
Maar als je kijkt naar het debat zie je dat de parlementsleden vooral willen dat er 'onderzoek' gedaan wordt. Zelfs Lilian Marijnissen van de SP wil "regionale teams."
Waanzin.
Deze kinderen behoren toe aan hun ouders, niet aan de Staat. Wat er nu eerst moet gebeuren is ALLE kinderen linea recta terug naar huis.
Ben je uit huis geplaatst en was je familie slachtoffer in de Toeslagenaffaire? METEEN TERUG. Pas als ze dan terug zijn kan er onderzoek komen naar de vraag of de uithuisplaatsing om andere redenen misschien te verdedigen was. Die 'regionale teams' van Marijnissen kunnen dán hun onderzoek verrichten.

Great Reset: het gezin moet kapot

Waarom doet het parlement dit niet? Waarom vinden zelfs de meeste 'oppositiepartijen' dat het allemaal rustig aan moet, met wat onderzoeken hier, wat teams daar en zo verder? Omdat ze allemaal vinden dat het eerst en vooral aan de Staat is om te bepalen wat er met kinderen gebeurt.
Nee, dat is aan ouders. De Staat mag alleen in heel extreme gevallen iets doen. In alle andere gevallen is een kind van de ouders, niet van de Staat. De Staat moet met zijn fikken afblijven van kinderen.
Maar, en nu komt het, helaas past die Toeslagenaffaire weer prima in het wereldbeeld dat gepusht wordt door de Great Reset. Het hoort bij het dictatoriale, totalitaire beeld van dat walgelijke idee.
Het is de BEDOELING dat het gezin ondermijnd wordt. Het is de BEDOELING dat de band tussen ouders en kinderen teniet wordt gedaan. En het is de BEDOELING dat de STAAT gezien wordt als DE GROTE BAAS van kinderen, niet de ouders.
De enige manier om de Toeslagenaffaire echt op te lossen en te voorkomen dat dit ooit nog een keer kan gebeuren is a) de hele Great Reset af te wijzen en b) het gezin weer centraal te stellen als hoeksteen van de samenleving. Al het andere - over teams, onderzoekjes en ga zo maar door - is een beetje met elkaar rommelen in de marge.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Maar voor dat gebeurt moet er vandaag - ja, vandaag! - één ding gebeuren. Meteen. De kinderen moeten terug naar hun ouders. Vandaag nog. Vanavond moeten ze thuis slapen. Als dat niet gebeurt dan moeten de verantwoordelijke politici én ambtenaren daar strafrechtelijk voor vervolgd gaan worden. Want wat dit én het vorige kabinet hebben gedaan is ronduit misdadig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten