Aboutaleb wil geen chaos in Rotterdam dus huldiging vindt in de Kuip plaats

Aboutaleb wil geen chaos in Rotterdam dus huldiging vindt in de Kuip plaats

Leefbaar Rotterdam en het legioen willen dat Feyenoord bij het winnen van de Conference League wordt gehuldigd op de Coolsingel. Dit kan men vergeten omdat Aboutaleb voet bij stuk houdt. De huldiging zal in de Kuip plaats moeten vinden bij winst in de nieuwste Europese bekercompetitie.

Dus geen Coolsingel voor het legioen. Waarschijnlijk ook geen Hofpleinfontein voor het legioen. Bij het winnen van prijzen springt het legioen massaal in de Hofpleinfontein om het te vieren. Ook hier wil Aboutaleb een stokje voor steken. Door de Hofpleinfontein droog te leggen. Het moet namelijk rustig blijven in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb (PvdA) heeft geen zin in chaos.

Vanochtend bij het debat in de Rotterdamse gemeenteraad waren bijna alle partijen ontstemd over het feit dat er geen een huldiging komt op de Coolsingel. ,Dit is de stad waar eigenlijk alles kan. En dan nu, bij een klein beetje tegenwind, hebben we een burgemeester die zegt: het kan niet. Ik heb niet de indruk dat hij alles op alles heeft gezet'', zei Robert Simons (Leefbaar Rotterdam). René Segers-Hoogendoorn (CDA) heeft goede herinneringen aan de huldiging na het kampioenschap in 2017. ,,Er is toen geen onvertogen woord gevallen, het was een en al verbinding. De brief van de burgemeester straalt allesbehalve de wil en urgentie uit die ik wil zien. Het komt op mij over als: we hebben er even naar gekeken en het kan niet. Ik zou zeggen: haal ze uit Lutjebroek als het nodig is.” Zelfs D66 doet een beroep de burgemeester om dit volksfeest toch door te laten gaan. ,,We hebben jaren achter de rug waarin door corona heel weinig kon. Als er dan nu zoiets komt, dan moeten we toch alles op alles zetten om dit te organiseren? Ik begrijp de zorgen van de burgemeester, maar ik vraag hem: denk zoveel mogelijk mee om dit mogelijk te maken,” aldus Ingrid van Wifferen (D66).

De Feyenoordsupporters reageren teleurgesteld op diverse voetbalfora. Bij winst barst er toch wel een groot voetbalfeest los in Rotterdam. Daar zijn Rotterdammers innovatief genoeg voor en dat houdt zelfs Aboutaleb niet tegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties