Walgelijk! VVD zet bewust maidenspeech-Kamerlid in om debat te ontlopen: Toeslagenouders lopen weg

Walgelijk! VVD zet bewust maidenspeech-Kamerlid in om debat te ontlopen: Toeslagenouders lopen weg

Het is te ranzig voor woorden, maar de VVD schoof vandaag willens en wetens een Kamerlid naar voren die nog nooit een speech had gegeven in de Tweede Kamer. Rudolf Verkuijlen gaf zijn maidenspeech... en dat betekent dat er geen interrupties geplaatst mochten worden. Daardoor kon dus NIEMAND de VVD het vuur aan de schenen leggen. De aanwezige Toeslagenouders liepen dan ook woest de Tweede Kamer uit. En terecht.

Rudolf Verkuijlen heeft in zijn (nieuwe) politieke loopbaan nog nooit een speech gegeven in de Tweede Kamer. Hij is een backbencher pur sang. Maar opeens mocht hij vandaag toch komen speechen.

De reden? Heel simpel: als een Kamerlid een maidenspeech geeft mag hij niet geïnterrumpeerd worden, en ook als hij klaar is met zijn inbreng mogen mensen hem geen vragen stellen. Op deze manier kon de VVD elk debat dus uit de weg gaan. SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten legt dan ook uit:

Toen Verkuijlen begon aan zijn "ego-document" keken alle Toeslagenouders die er vandaag bij zijn elkaar verbaasd aan. Ze pleegden overleg met elkaar. En toen stonden ze als één op. Als de VVD geen respect heeft voor deze ouders die ongelooflijk in de steek zijn gelaten door de Staat, dan hebben zij geen respect voor de VVD. Punt.

Gelijk hadden ze natuurlijk. Wat een ongelooflijke schandelijke actie van de VVD. Deze partij is écht respectloos. Het interesseert ze allemaal helemaal niets. Het gaat om de eigen macht, en that's it. Dat Toeslagenouders kapot worden gemaakt, publiekelijk ook nog even een trap na krijgen, vinden ze helemaal top.

Caroline van der Plas van BBB kwam aan het woord na Verkuijlen en zei volkomen logisch dat ze zich echt "kapotschaamt." Sylvana Simons van BIJ1 dacht er net zo over. Ook zij verbaasde zich erover en vond de actie van de misselijke VVD totaal onacceptabel.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De VVD: viezer dan die partij worden ze niet gemaakt. Wat een schande is die club voor ons land, zeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties