D66 MeToo schandaal: partij stopte rapport over seksueel wangedrag in de doofpot

D66 MeToo schandaal: partij stopte rapport over seksueel wangedrag in de doofpot

Na keiharde beschuldigingen aan het adres van D66-partijprominent Frans van Drimmelen deed de partij onderzoek. Maar in plaats van de resultaten van dat onderzoek serieus te nemen en er transparant over te zijn werden ze weggemoffeld. Of eigenlijk: in een doofpot gestopt. Welkom bij de 'nieuwe bestuurscultuur' van D66!

Vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar zei grote leider Sigrid Kaag dat uit het onderzoek - gedaan door Bing - bleek dat er in haar partij "geen sprake was van een structureel onveilige omgeving." Oké, er waren wat vervelende dingen gebeurd, maar over het algemeen was het dikke prima daar bij de nepdemocraten.

Alleen was dat een leugen, aldus de Volkskrant vandaag. Want dit "openbaar rapport," dat drie weken voor de stembusgang publiek werd, was niet het héle document. Oh nee. Na publicatie ging Bing in het geniep - met medeweten van het D66-bestuur - nog even door "met het finaliseren van een 'vertrouwelijke bijlage' over grensoverschrijdend gedrag in de partij." Dat vertrouwelijk rapport werd in de drie daaropvolgende weken afgemaakt - dus op of rond verkiezingsdag.

Conclusie vertrouwelijke bijlage: stalking, bedreiging, chantage

Natuurlijk vraag je je dan af wat er in dat "vertrouwelijke" deel van het rapport staat. Nou, niet schrikken, maar het komt erop neer dat Van Drimmelen zich wel degelijk afgrijselijk heeft misdragen. Zo heeft meneertje in 2015 en 2016 een D66-mevrouw landurig "gestalkt, bedreigd en gechanteerd."

Ja, stelt de vertrouwelijke bijlage, Van Drimmelen heeft zich eigenlijk toch wél schuldig gemaakt aan "grensoverschrijdende gedragingen" ten opzichte van het D66-dametje.

Het was zo serieus dat de politie hier zelfs een waarschuwingsgesprek over heeft gevoerd met de dader.

Knetterziek natuurlijk, maar wacht, het wordt nog erger. Want raad eens wanneer het slachtoffer deze bevindingen onder ogen kreeg?

Niet schrikken maar dat was op... 17 maart 2021, om 19:37 uur. Dat was dus 1 uur en 23 minuten voordat de stembussen dichtgingen.

Gewoon. Om er zeker van te zijn dat het rapport geen roet in het eten zou gooien voor D66, natuurlijk.

Dat pakte fan-tas-tisch uit voor de MeToo-club van Kaag, want D66 zette een historisch resultaat neer op die dag. Ze werden de tweede partij van het land met 24 zetels. Kaag klom op een tafel en poseerde blij voor de camera's als een soort van superwoman. Oh ja. Het was een ge-wel-di-ge dag voor haar en haar mede MeToo'ers.

Behalve natuurlijk voor het slachtoffer.

Maar ja, wat boeit Kaag dat. Macht: dáár gaat het om.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties