frits

-Frits Bosch- Gigantische omvolking vindt plaats in het Westen

Opiniemei 08, 13:00
Wij klagen steen en been over de enorme aantallen immigranten die ongevraagd ons land binnenvallen, maar ook andere landen zijn daar slachtoffer van, zo meldt the Economist in “Thousands are flying.”, 4.5.24.
Een kort overzicht. In 2023 betraden 3,3 miljoen immigranten de VS, Canada 1,9 miljoen, Australië 740.000, Engeland 1,2 miljoen. Het heeft enorme economische consequenties. De economie zal 2% groeien over het komende decennium, maar het bnp per persoon daalt naar nul of negatief: armoede wordt geïmporteerd. Het arbeidspotentieel neemt fors toe, maar het zijn vooral lager geschoolden die in landbouw ingezet worden of werkloos blijven. Een vergelijkbaar cijfer geldt voor Ijsland, Duitsland en Nieuw Zeeland. Ze drukken fors op de verzorgingsstaat. Laaggeschoolden zetten de arbeidsmarkt op z’n kop.
De bevolkingsgroei van Canada is nu groter dan alle landen van Sub Sahara. Wijlen Nobelprijswinnaar Milton Friedman zei: “you cannot have simultaneously free immigration and a welfare state.” Linkse politici luisteren per definitie nog steeds niet. The Economist besluit het artikel met:”Migrants like natives need places to live, which increases the imperative to build. Welcoming new arrivals means a lot more than just letting them in.” Daar kunnen wij van meepraten. Engeland verliet de EU onder de belofte van de komst van immigranten die hoger geschoold zouden zijn, maar daar komt niets van terecht. Ondanks alle kritiek op Hongarije, heeft Orban z’n land verschoond gehouden van ongecontroleerde immigratie. Wanneer wordt dat erkend?
The Economist is een blad voor economen en politici en zet de focus op die issues. Maar deze gigantische omvolking betekent ook massieve integratieproblemen van mensen uit een tegengestelde cultuur, alhier veelal moslims, waardoor de problemen die wij dagelijks ervaren. Deze problemen worden nooit opgelost. Het Westen schiet zich vol in de voeten. Duitsland en Frankrijk kijken vol spanning naar respectievelijk het EK voetbal en de Olympische Spelen. Als een jihadistische aanslag gepleegd kan worden in Moskou met 140 doden, dan kan ook elders toegeslagen worden. China en Rusland lachen zich te barsten! Omvolking zet gigantisch doorrrrr.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten