de dagelijkse standaard dh 01023

Caroline van der Plas (BBB) hint naar mogelijke doorbraak in formatie: "We hebben een hele dag"

Politiekmei 08, 12:00
BBB-leider Caroline van der Plas spreekt haar optimisme uit over de voortgang van de formatie, in tegenstelling tot de voorzichtige toon van de informateurs, die aangaven dat er voor Hemelvaartsdag geen definitieve beslissingen zouden vallen. Van der Plas denkt dat de vier partijen - PVV, VVD, NSC en BBB - vandaag tot een akkoord kunnen komen. “We gaan het zien, we hebben een hele dag.”
De gesprekken hebben volgens Haagse bronnen een vergevorderd stadium bereikt, maar blijven steken op cruciale kwesties zoals asielbeleid, financiën en de aanpak van straatterreur. Toch tonen de betrokken partijen een bereidheid tot compromissen door standpunten los te laten en te onderhandelen over andere belangrijke dossiers. Dit uitruilproces, hoewel uitdagend, markeert een cruciale stap in de richting van een potentieel akkoord. Krijgen we vandaag witte rook?
Terwijl de deadline van 15 mei nadert, blijft de druk op het formatiekwartet toenemen. Informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf hebben deze datum gemarkeerd als de uiterste termijn voor het presenteren van hun eindverslag aan de Tweede Kamer. Ondanks deze tijdsdruk lijken de onderhandelingen een positieve wending te nemen, met Van der Plas die stelt dat ondanks de soms pittige discussies, er ook veel ruimte is voor humor tijdens de formatiegesprekken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
In deze cruciale fase van de formatie blijft één ding zeker: elke stap richting een akkoord brengt Nederland dichter bij politieke stabiliteit en vooruitgang. Gezien de escalatie rond de universiteitsprotesten is een degelijk, betrouwbaar kabinet hard nodig. Zij het niet dat alle demissionaire pipo's eindelijk van hun wachtgeld kunnen gaan genieten en weg worden getrokken van de knoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten