frits bosch column

-Frits Bosch- Jordan Peterson geeft niet op. Het Canadese College van Psychologen doet denken aan de Inquisitie

Opiniejan 16 2023, 10:30
De aanklacht van het College van Psychologen van Ottawa tegen klinisch psycholoog prof Jordan Peterson is een interessante testcase voor het hele Westen. Hoe is het gesteld met de vrijheid van meningsuiting in Canada? Ook in Nederland staat dat op de tocht. In de VS evenzeer.
Diverse functionarissen in de Canadese politieke wereld steunen Peterson, ook degenen die het niet met hem eens zijn. Elon Musk steunt Peterson. Oppositieleider Pierre Poillievre in Canada: “het gaat er niet om of je het al dan niet eens bent wat Peterson naar voren brengt. Peterson heeft het recht om zijn vrijheid van meningsuiting uit te oefenen. Dat is kenmerkend voor een vrij land als Canada in tegenstelling tot andere landen waar je die vrijheid niet hebt. Aan Voltaire is toegeschreven de uitspraak: “Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen.””
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit recht is ook vervat in de Canadese grondwet. Is het College van Psychologen in Toronto hiermee niet bekend? Wat een schande om een topper te dreigen zijn professionele licentie in te trekken. Dit college stelt zich op als een soort Inquisitie zoals we dat ooit in de Middeleeuwen kenden. De bekende filosoof wijlen Christopher Hitchens: “So far the termites have come.” Inderdaad, de termieten hebben zich al zeer tegoed gedaan. Het Westen is doodziek. Dit ijlt naar autocratie.
Jordan Peterson geeft niet op: “Ik ga de hyena’s niet hun been geven.” Bewonderenswaardig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten