frits

-Frits Bosch- Kijk uit voor psyops!

Opinieapr 01 , 17:00
Onze overheid en msm zijn meesters in psyops, dat is het gebruik maken van neurolinguistic programming om via een patroon van woorden, taal, het onderbewuste brein te bereiken en te kapen om daarmee de perceptie van de realiteit en het gedrag te beïnvloeden en te bepalen. Ze gebruiken voortdurend woorden als “weapons of mass destruction”, “dodelijk virus”, en uiteraard “racisme, fascist, extreem, radicaal, xenofobie”, etcetera. Taal wordt gebruikt om de massa te sturen en naar de hand te zetten. That’s the name of the game.
Psychologie is mega belangrijk. Dat wist al de marxist Antonio Gramsci (1891-1937). In de Studentenopstand in de jaren zestig is van zijn theorieën gebruik gemaakt om het brein van de massa te indoctrineren met het Marxisme. Het ging succesvol door de wetenschap, de kunst & cultuur, het bedrijfsleven, de rechtspraak, het ambtenaren apparaat, de instellingen. Het wordt de Lange Mars door de Instituties genoemd. Marxisme ging ‘subdued’, dat wil zeggen nauwelijks herkenbaar door de gehele samenleving. Het komt evident naar voren in BLM, de kunst, feminisme 3.0 en woke. De vraag is wat is de theorie hierachter.
Psychologie is een lastige wetenschap omdat er geen keiharde bewijzen zijn anders dan in de fysica. Het speelt zich af in het brein. Joseph Goebbels zou gezegd hebben dat als je een grote leugen lang genoeg herhaalt, de massa het op den duur gaat geloven en je gaat het tenslotte ook zelf geloven. De waarheid is de grote vijand van de leugen en de massa moet van de waarheid afgeschermd worden om de staat in de bestaande verhoudingen te kunnen behouden. De machtsverhoudingen moeten aldus beschermd worden ten bate van de machtshebbers. Twee psychologen hebben hieraan onderbouwing gegeven, Bernsys en Le Bon. Ik ga ze niet uitvoerig behandelen maar volsta met enige kernpunten.
De Oostenrijker Edward Bernays (1891-1995), was de neef van Sigmund Freud. Hij gebruikte de theorie van de psycho analyse voor manipulatie van het onderbewustzijn en daarmee van de massa en het grote publiek. Hij paste zijn tactiek ook toe om afzetmarkten te creëren.
De Fransman Gustav le Bon was een psycholoog en socioloog. Hij meende dat het individu in de massa, de groep, zijn kritische vermogen verliest en zich primitief zal gedragen. De intelligentere mens handelt dan conform de minst intelligente mens. In de groep/massa is de individuele mens goedgeloviger. De theorieën van beide heren zijn van invloed geweest op diverse politici van allerlei snit in de twintigste eeuw.
Het lijkt zinvol te zijn het te projecteren op de huidige politieke situatie. De bordjes van het politieke spel lijken verhangen te gaan worden. Het gaat naar rechts. Maar de macht daarbuiten is nog steeds stevig in handen van links die aldaar strategische posities innemen. Die posities zullen ze niet zonder slag of stoot opgeven. Ze maken daartoe gebruik van hun strategische posities. We zien thans dat in de praatprogramma’s en in de TK, de verdachtmakingen en leugens troef zijn. Ze zullen wellicht in hevigheid toenemen om het brein van de massa te beïnvloeden. Wat is de beste tactiek? Laat je niet uit de tent lokken en blijf een goed onderbouwd verhaal met data uitdragen. Ga de dialoog aan. Maar ga niet de dialoog aan met diegenen die vanuit de loopgraaf leugens blijven afvuren. Kijk uit voor psyops!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten