frits bosch column

- Frits Bosch - Klimatologen misbruiken datasets om apocalyps aan te tonen

Opinieapr 12 2023, 10:00
We kunnen ons maar moeilijk laten overtuigen dat er misbruik van datasets plaatsvindt om te kunnen aantonen dat de toename van CO2 de grote boosdoener is wat betreft Climatechange.
Er circuleren diverse presentaties op Youtube waarin naar voren komt dat klimaatmodellen en datasets misbruikt worden om hun stelling aan te tonen. Specialisten zijn nodig om de alarmistische theorieën effectief te kunnen aanvechten. Ik doe u de suggestie om de tijd te nemen en op Youtube Global warming: fact or fiction? Featuring physicists Willie Soon and Elliott D. Bloom. Beide heten zijn gelauwerd hoogleraren klimatologen, resp. Nobel Prijs winnaar. De wijze waarop Soon de misleiding blootlegt qua datamisleiding en statistieken is n.m.m. onthutsend. Het doet me sterk denken aan de wetenschappelijke misleiding ooit rond aids, covid en nu klimaat en stikstof, van hype naar hype en van idée fixe naar idée fixe. Ik had het boek van vermaard klimatoloog James Lovelock gekocht waarin hij de Gaia hypothesis verkondigde: één minuut voor twaalf. Ik geloofde de hypothesis. Het boek heb ik weggegooid toen Lovelock (moedig) zijn hypothese herriep want hij had ondervonden dat de klimaatmodellen niet klopten vanwege datamisbruik. Prof Jordan Peterson pleegt diverse podcasts met topwetenschappers over dit onderwerp met soortgelijke strekking maar de trein dendert voort. Hoe komt dat de misleiding voort kan gaan?
Het is angstaanjagend hoe media, wetenschap en politiek samenwerken voor brainwashing. Het doet me denken tijdens Mao hoe de jeugd werd opgezet tegen boeren, wetenschappers en nota bene hun eigen ouders. Massamoord. Of hoe Goebbels het Duitse volk wist te misleiden. Massamoord. Ik zie het bij ons gelukkig niet in die proporties, maar dank niet dat wij aan enige vorm van misleiding kunnen ontsnappen als voldoende wetenschappers, media en politici allen identiek geluid laten horen. De aarde draait om zon en niet omgekeerd zoals de mensheid duizenden jaren dacht, tot Galileo Galilei/Nikolaas Copernicus. De meerderheid heeft veelal niet gelijk.
Prof Lex Hoogduin, econoom RUG en oud hoofdeconoom ABNAMRO menen dat de kosten van de Nederlandse en Europese voortrekkersrol niet opwegen tegen de baten. “Het onderwerp is sterk gejuridiseerd vanuit het idee dat als de overheid zegt dat de uitstoot met zoveel procent per jaar omlaag moet dan gebeurt het vanzelf. Maar er is helemaal geen blauwdruk. Zo’n overgang zou een centrale planning vergen waarbij de Sovjet Unie verbleekt.” (HFD 11/4/23). Dat wil zeggen: het gaat welvaart kosten, afscheid nemen van fossiel gaat ten koste van de armsten op aarde. Investeren in fossiel is hard nodig. China opent iedere twee weken een kolencentrale. Luchtvervuiling ja, maar oorzaak klimaatopwarming? Elektrisch lijkt mij niet de oplossing, alweer ten koste op van milieuvervuiling in arme landen. VN baas Guterres parafraserend: “humans are instruments of mass destruction.” Schande dat ze man deze functie bekleedt. De schade die Greta Thunberg aanricht is niet meer te overzien. Onze jeugd wordt gebrainwashed met angst. Zeer verontrustend.
Mainstream klimatologen weigeren discussie en dialoog. Ze negeren de feiten; zoals gebruikelijk op links. Oogkleppen op en doorgaan is het devies.
Ik had emailcontact met een wokist. Ik vertelde hem dat hij naar mijn mening zijn visie zou kunnen bijstellen. Hij kwam met het logische antwoord waarom zit jij niet verkeerd? Het antwoord is dat ik twijfel toelaat in het bepalen van een visie en een wokist doet dat niet binnen een binair denkraam: als je niet vóór de visie bent, dan ben je tegen en dan word je gecanceld.
Dit wilt niet zeggen dat we niets moeten doen. Tatasteel in IJmuiden bijvoorbeeld subiet sluiten. Schande dat die toko nog open is. Vervuiling voorkomen. We hadden allang kernreactoren moeten hebben in plaats van milieuvervuiling via windmolens en zonnecellen. Minder milieuvervuiling komt naar mijn overtuiging van gedrag en techniek, maar niet op basis van misleidende en dwangmatige apocalyptische klimaatmodellen. Laten we ons niet bedotten door lieden die daar serieus mee bezig zijn. En al zo lang…
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten