-Frits Bosch- 'Mark Rutte sluit niemand uit in de verkiezingsstrijd, behalve de PVV'

-Frits Bosch- 'Mark Rutte sluit niemand uit in de verkiezingsstrijd, behalve de PVV'

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

Tijdens WNL op Zondag verklaarde VVD leider Mark Rutte bij de verkiezingsstrijd niemand uit te sluiten behalve de PVV vanwege de Minder Marokkanen uitspraak. Is dit voor hem de eeuwige stok om de hond te kunnen slaan?

Geert Wilders is door de Hoge Raad voor de Minder Marokkanen uitspraak in 2020 vrijgesproken voor discriminatie maar veroordeeld voor groepsbelediging. Dat hele jarenlange proces was een schoolvoorbeeld van klassenjustitie volgens getuige deskundige prof Paul Cliteur. Cliteur vond het onterecht dat Wilders vervolgd werd. Hij werd beschuldigd van racisme. Waanzin.

Als Wilders van D66 was geweest, was het proces dan net zo geweest? Wat denkt u zelf? Bovendien herinneren we ons dat PvdA’er Rob Oudkerk het hadden over kutmarokkanen en ‘verneder ze’ van Diederik Samson en Hans Spekman. Ze werden daarvoor niet vervolgd. Klassenjustitie van de bovenste plank.

Die affaire hebben we allang achter ons liggen en nu komt Rutte als een gebarsten grammofoonplaat erop terug: PVV uitsluiten vanwege de Minder Marokkanen uitspraak. Een miljoen kiezers worden standaard uitgesloten. Hij wacht nog steeds op excuses, waar hij zelf zo goed in is. Hoe onheus kun je worden. Je kunt veel van Carolien van der Plas zeggen maar dat zij Mark Rutte uitsluit is te begrijpen.

Rutte zegt: gaan we over links of over rechts? Dat is de centrale vraag. Als de VVD de PVV standaard uitsluit, hoe kun je dan nog over rechts?

Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

-Frits Bosch- 'Mark Rutte sluit niemand uit in de verkiezingsstrijd, behalve de PVV'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer