sigrid kaag minister van financien 9o1a6749jpg

Breek! Na Rutte twijfelt nu ook Kaag over het voortbestaan van het kabinet Rutte IV

Politiekmrt 13 2023, 14:00
Het kabinet van Nederland staat op het punt van vallen, nu meerdere leiders van de coalitiepartijen hebben toegegeven dat ze niet zeker zijn of het kabinet de vele crises waar het mee kampt kan overleven. Dit durven we nu wel te schrijven als De Dagelijkse Standaard. Nadat Sigrid Kaag zich heeft uitgelaten over de stabiliteit van Rutte IV. Het zal een zege betekenen als dit globalistische kabinet valt.
D66-leider en vicepremier Sigrid Kaag heeft verklaard dat ze niet weet of de coalitie eruit gaat komen, terwijl premier Mark Rutte heeft gewaarschuwd dat er "spannende onderwerpen" aankomen, zoals stikstof en asiel, die de coalitie in gevaar kunnen brengen. ''Ik weet niet of de coalitie het gaat redden'' zei Sigrid Kaag bij Goedemorgen Nederland (WNL) vanmorgen.
Kaag: ''het is zaak dat het kabinet de rug recht en we onze veerkracht hervinden, aangezien er in de coalitie afspraken zijn gemaakt over asiel of stikstof. Maar ik heb altijd gezegd: we doen het goed, of we doen het niet." We weten dat het kabinet er al maanden niet uitkomt om de asielcrisis op te lossen. Ze lijken niet meer op één lijn te liggen. D66 vindt het een gotspe om immigratie in te dammen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Als het kabinet van Nederland valt, zou dat een grote impact hebben op het land, vooral in het licht van de huidige crisis rond de stikstof- en klimaatcrisis en de vele uitdagingen waar het land voor staat. Het is nog onduidelijk wat er zal gebeuren als het kabinet inderdaad valt, maar het belooft in ieder geval een interessante maand te worden in de politiek. Als de kiezer een ruk naar rechts maakt dan kan het kabinet zomaar in een kabinetscrisis belanden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten