frits bosch column

-Frits Bosch- Milei, kom snel naar Nederland! Neem uw kettingzaag mee!

Opiniedec 23 2023, 18:30
De Nederlandse politicus van 2023 is ongetwijfeld Geert Wilders. De mondiale politicus van 2023 is op ruime afstand de Argentijn Javier Milei. “Milei kom naar Nederland en vertel ons uw benadering. Het is hoognodig.” Miley heeft hier een drukbezet programma af te werken.
Milei is de nieuwe president van Argentinië die met een uitzonderlijke aanpak de economie van dat land uit het slop wil halen. Hij gaat de overheidsuitgaven drastisch beperken om zodoende de schuldpositie af te bouwen en de steigerende inflatie van 140% terug te dringen. Staatsbedrijven worden geprivatiseerd. Ambtenaren worden ontslagen. Regelgeving die het bedrijfsleven inperken worden versneld afgebouwd. De peso wordt gedevalueerd met 50% om de export te verhogen. Subsidies en toeslagen worden afgeschaft. Deze shocktherapie dient om de dode economie een ‘boost’ te geven; het medicijn doet eerst even pijn waarschuwt hij. Milei onderkent het belang van een gedegen monetair beleid, terechte liefhebber van wijlen econoom Milton Friedman. Zijn uiteindelijke doel is de economie weer in het gareel te krijgen en terug te keren naar de vrijheid en autonomie van het individu.
Het beleid van Milei is exact wat Nederland en de Europese Unie nodig heeft. In mijn financiële bijdragen dit jaar voor DDS heb ik er herhaald op gewezen dat het overheidsbeslag onzinnig is toegenomen tijdens de vier kabinetten Rutte, namelijk verdubbeld. Dat gaat met een onverantwoorde verhoging van de schuldpositie gepaard. We leven in een compensatiemaatschappij waarin ‘iedereen’ naar de overheid kijkt om gecompenseerd te worden voor de beren die op de weg komen. Teveel mensen, bedrijven, banken liggen aan de beademing van de overheid. Niemand lost de eigen problemen meer op en het navrante is dat burgers die daadwerkelijk geholpen moeten worden achter het net vissen. Zie de vele schrijnende gevallen van ‘eigen volk’ dat niet eerst maar laatst komt.
De economische dynamiek is laag, zie de al twee decennia ultiem lage productiviteit. Er wordt van de overheid/regering verwacht dat die ‘alle’ problemen oplost, maar voortdurend blijkt de overheid uiterst stupide te zijn, want bij bijna alles wat de overheid doet komt deze instelling in conflict met de burger. De overheid lost niets op maar vergroot de problemen. De voorbeelden zijn talrijk: stikstofaffaire, toeslagenaffaire, Groningeraffaire, woningnoodaffaire, onderwijsaffaire, Ter Apelaffaire en ga zo maar door. De burger voelt zich genaaid door de overheid en regering. De belastingcenten worden onvoldoende uitgegeven aan de welvaart en welzijn van de eigen burgers. En uiteindelijk vertaalt zich dit in de verkiezingsuitslag; denk aan de uitspraak van Abraham Lincoln. De reacties van links hierop duiden erop hoe ver ze van God los zijn. Ze begrijpen er echt helemaal niets van…
Daar komt bij dat Nederland aan de beademing ligt bij de ECB. Ik herhaal: de ECB is een politieke instelling die het ene gat met het andere repareert. Voorbeeld: toen de ECB de rente verhoogde werd het zogenaamde TPI (transmission protection instrument) opgetuigd om te voorkomen dat de Italiaanse overheid in financiële problemen zou geraken door de rente voor die overheid te verlagen. Toen de banken bij de negatieve beleidsrente in de problemen kwamen werd het LTRO programma (long term refinancing operations) opgestart waarbij de banken 1% rente krijgen op hun leningen bij de ECB. De ECB is de compensatie regelaar ten top, de gefinancierd met de miljarden belastinggeld van onze brave burgers voor deze hush hush club. Mevrouw Von der Leyen, time’s up, wegwezen. We gaat de kettingzaag in uw geldverslindende politiek correcte club zetten die niets oplost, maar enkel de problemen vergroot. Uw ambtenaren worden ontslagen en u ook. U bent dokter, wordt maar huisarts. Europees Parlement idem. Nexit referendum.
Terug naar Milei. Milei zou naar Nederland moeten komen, maar eerst naar Frankfurt, de ECB. Christine Lagarde: wegwezen. We gaan de kettingzaag zetten in je organisatie, inclusief de 4.000 functionarissen die daar zitten tegen extreem hoge salarissen van ons belastinggeld. De ECB is een politiek correcte club die haar taakopdracht ver te buiten gaat. Kettingzaag in het wanstaltig hoge kantoorgebouw van de ECB. Daar maken we appartementen van. Vervolgens gaat Milei met zijn kettingzaag naar De Nederlandsche Bank. Dit achterlijk lelijke gebouw dat het centrum van Amsterdam ontsiert wordt gesloopt voor of het Duisenberg plantsoen, of woningbouw in de stijl van de binnenstad. DNB is een lege huls waar we vrijwel zonder kunnen. Klaas Knot is de politiek correcte protégé van Mark Rutte, LHBGT liefhebber, wegwezen!
Vervolgens gaat Milei naar Den Haag, de regering. Hij ontslaat al die juristen, politicologen en historici (Mark Rutte) en plaatst daar eindelijk economen voor in de plaats, mensen die begrijpen dat een solide economisch beleid wenselijk is, in dienst van het individu, de eigen burger die daarvoor belastingen ophoest. Vervolgens gaat Milei met kettingzaag naar de departementen en ontslaat duizenden ambtenaren, deloyalen. Wegwezen! Ontwikkelingsgeld is een bodemloze put. Met dat geld gaan we er eindelijk voor zorgen dat 2% van het bnp naar militair gaat. We gaan bezuinigen. 20.000 euro per asielzoeker voor het wegsturen van asielzoekers? Zijn we achterlijk geworden om zo met ons belastinggeld om te gaan?! Wilders zegt nul asielzoekers en nul is nul! Weg met de compensatie maatschappij, weg met het overdadige overheidsbeslag.
Javier Milei, kom snel naar Nederland. U bent meer dan welkom! Kettingzaag svp meenemen. We gaan het systeem wijzigen. Hoognodig!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten