-Frits Bosch- 'Ollongren gooit olie op het oorlogsvuur met raketten. Ga voor vrede!'

-Frits Bosch- 'Ollongren gooit olie op het oorlogsvuur met raketten. Ga voor vrede!'

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

Minister van Defensie Ollongren gaat raketten leveren aan Oekraïne. Is dat verstandig? Lijkt me niet als we tenminste naar vrede willen toewerken. En dat willen we toch, niet dan? Dit lijkt het tegendeel. Het draagt bij aan de escalatie. Het gaat van kwaad tot veel erger.

Wat is het Westen levensgevaarlijk bezig! Alle analisten, politici en generaals horen we enkel oorlogszuchtige taal uitslaan. Biden noemt Poetin een ‘killer’. Hoe stom kun je worden?! Dat kun je hooguit denken. Mark Rutte gaat helemaal in de hoogste oorlogsversnelling. Hoe hadden de heren en deze dame vrede voorgesteld? Welk initiatief wordt daartoe ondernomen? Niete, zero, nada. De situatie is levensgevaarlijk en onvoorspelbaar.

Laten we eens naar onszelf kijken: in de communicatie met Rusland zijn grote fouten gemaakt. En dat gaat nu maar door. Ursula von der Leyen moet in bedwang gehouden worden evenals Ollongren. Gevaarlijke dames. De heren niet niet beter.

Voor vrede is het centrale punt dat Poetin met opgeheven hoofd de wapens kan neerleggen. Zonder dat kan deze ellende nog lang doorgaan in onze achtertuin, ten koste van mensenlevens, gewonden, economie en samenlevingen. Stoppen daarmee. Mijn weg naar vrede zou zijn om:

Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies.

1. in Donbas en Krim een eerlijk referendum onder internationaal toezicht te organiseren. In die regio’s wonen overwegend Russisch sprekenden. Als zij in meerderheid bij Rusland willen horen dan dit doen.

2. Ik zou van Oekraïne een neutrale bufferzone maken.

3. ik zou als NAVO aanbieden om in de direct Rusland aangrenzende landen geen kernwapens te stationeren.

4. Aanbieden een staakt het vuren.

Er moet nu nagedacht worden over vrede en de actie daartoe moet van ons komen.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

-Frits Bosch- 'Ollongren gooit olie op het oorlogsvuur met raketten. Ga voor vrede!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties