frits bosch column

- Frits Bosch - Suriname is een failed state en dat heeft te maken met de etnische opdeling

Opiniejun 19 2023, 9:00
“Suriname is moreel failliet, je ziet de spanning groeien” is de kop van een vier pagina artikel in Het Financieele Dagblad van 17 juni. Uit het artikel komt naar voren dat het land vrijwel failliet is. 17% leeft onder de armoedegrens. Zeer hoge inflatie. Exodus. De regering van Chan Santokhi bakt er niets van volgens Surinamers. “De liefde voor het land is 0%.” Men is extreem ontevreden. Dan was het onder die slechte Nederlanders veel beter, is het niet? 
We moeten terugdenken aan voormalig minister Stef Blok tijdens een vergadering in 2018: “Noem mij één voorbeeld van een multi-etnische samenleving of multiculturele samenleving waar sprake is van een vreedzaam samenlevingsverband. Ik ken hem niet.” Iemand noemde Suriname. Blok: “dus de partijen in Suriname zijn niet langs etnische lijnen opgedeeld? Een functionerende rechtsstaat en democratie? Suriname is een failed state en dat heeft te maken met de etnische opdeling.”
Links Nederland ging helemaal uit hun dak. “Schandalig dat Blok dit durft te zeggen!!!” Blok had natuurlijk wel gelijk. Suriname is een failed state en staat op plaats 116 van de betreffende index. Het land is door en door corrupt en racistisch. Ze bakken er niets van na bijna 50 jaar onafhankelijkheid. Maar natuurlijk ons daarvan wel de schuld geven. Want “de slavernij werkt wel door naar het heden.” Marielle Tweebeeke van Nieuwuur knikte begrijpend. Surinamers komen en masse hiernaartoe en dan klagen over racisme en discriminatie (Sylvana Simons). Of ze beroven onze ouderen; ze hebben een zes keer hogere criminaliteit dan autochtonen. Sylvana probeer wat goeds te doen in Suriname in plaats van hier de boel te verstieren met Kick Out Zwarte Piet. Vraag geen excuses van onze premier en koning met als doel dat wij Suriname weer op poten moeten zetten met ons belastinggeld! “200 miljoen betalen? Dat is veel te weinig!!!”
Noem mij één voorbeeld van een West-Europees land dat weerbaar is. Ik ken hem niet. Nederland? Nederland is op weg naar een failed state te worden en dat heeft te maken met de etnische opdeling.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
De slavernij is een nationale hype geworden. Journalisten storten er zich vol overgave op. Boeiend! HFD komt met een 4 pagina’s bijlage “Hoe Nederland rijk werd van de slavernij.” Uit de bijlage zou moeten blijken dat wij rijk van zijn geworden van de slavernij. Dat is onjuist. Uit divers onderzoek blijkt dat het marginale activiteit was, 5% van het bnp. Er zijn zo’n 14 miljoen Afrikaanders uit West Afrika overgebracht naar Zuid Amerika. Arabieren een onbekend veelvoud van het nabije Oost-Afrika naar Arabië. Wij hebben 550.000 verhuist, minder dan de ruim 800.000 Surinamers en Antillianen die naar ons, de slavendrijvers, zijn toegekomen. Portugezen 5,8 mln, Britten 3,3 mln, Fransen 1,4 mln, Spanjaarden 1,0 mln slaven. Bij mijn weten hoor je deze landen niet over excuses en al helemaal niet over herstelbetalingen. Zijn wij gekke Henkie? Het is natuurlijk zot. De hele historie zit propvol met schade van de ene groep en voordeel voor de andere groep. Als we vanaf de Romeinse tijd beginnen, dan zijn we nog wel even bezig!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten