frits

-Frits Bosch- Timmermans’ “niets nalaten”. Waaraan doet dat denken?

Opinieapr 22, 12:30
Frans Timmermans zei dat “wij zullen niets nalaten dat Geert Wilders aan de macht komt”. Waaraan doet dat denken?
Dat doet denken aan de partijgenoot van Frans Timmermans Marcel van Dam. In 1997 zei hij tegen Pim Fortuyn voor VARA tv “u bent een buitengewoon minderwaardig mens weet u dat”? Het stugge was dat hij later voor dezelfde tv zei dat hij het niet gezegd had, terwijl de hele wereld het gezien had!  Gaat Timmermans het ook ontkennen? Het komt dichtbij: “ik heb het zo niet bedoeld.” Leugenaar, je hebt iedere letter ervan bedoeld!
De haat van links is buitengewoon groot. Ik heb dat onlangs ook meegemaakt toen tijdens mijn presentatie een toehoorder met een van haat verwrongen gezicht mijn toevoegde een racist te zijn omdat ik het woord allochtoon bezigde. Links zit geheel verkeerd in de wedstrijd: met de verkeerde topics bij de verkeerde doelgroep. De frustraties zijn enorm. De historie overziende vanaf de Studentenopstand in de jaren zestig is links buitengewoon gewelddadig geweest en niet rechts, zoals altijd graag door links wordt voorgesteld. De vele kogels kwamen van links. Denk maar aan de RAF, Rote Zora, Brigatte Rosso, overval op Hans Janmaat. Telkens kwam de kogel van links.
Links is een gevaarlijke politieke stroming. Waardoor? Wel, mensen die links zijn hebben een soort heilsverwachting van een utopia conform Marx al is deze denker slechts ‘subdued’, vaag, vertegenwoordigd in het spraakgebruik. Woke en BLM zijn agressief marxistisch. Onze maatschappij moet ontmarxen en ontlinksen. Timmermans haat Wilders. Iedere vorm van menselijkheid is hem vreemd. Frans Timmermans: “u bent een buitengewoon gevaarlijk mens, weet u dat?”
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten