shutterstock 2139268667

-Frits Bosch- Victor Orban:”niet-westerlingen not in my backyard”

Opiniejul 30 2022, 17:12
Victor Orban laat in een toespraak in Roemenië weten dat hij weinig op heeft met diversiteit met name als het de komst betreft van niet westerlingen, denk aan Afganen, Pakistani, Syriërs, kortom mensen die niets hebben met onze cultuur en rechtsstaat.
Ik vroeg prof László Marácz.”, Oost Europese wetenschappen, UvA, hongaarse roots, of hier sprake is van een uitglijer van Orbán. Marácz antwoordt mij dat dit niet het geval is. De uitspraken van Orban waren bedoeld als afleiding, zeker geen uitglijder. In de speech van meer dan een uur gaf hij aan hoe de EU en de NATO bezig zijn om Europa - lees Duitsland - te laten imploderen en hoe Hongarije, als het nieuwe Duitsland, kan redden wat er te redden valt. Dat is zijn tienpuntenprogramma, bedoeld voor zijn eigen achterban en niet voor de buitenwacht die kreeg de fopspeen waar ik het over heb.
Is hier sprake van Orban alias Goebbels zoals gezegd is? Dacht het niet. Schandalige vergelijking! Het gaat hier weer over omvolking waar de EU zo’n liefhebber van is en waar Mark Rutte driftig mee bezig is. De EU wil meer diversiteit, want ‘diversiteit maakt ons sterker’. Ieder mag daarover het zijne van denken, maar ik zie het niet. Integendeel, de diversiteit die we nu meemaken maakt ons zeer veel zwakker. Het loopt ons aan alle kanten over de schoenen, onder leiding van een premier die we nog nooit zo slecht hebben gehad. Hoe hypocriet kun je het maken? Allen die diversiteit voorstaan wonen in een blanke wijk. Frans Timmermans, oppergod van diversiteit, samen met Leo Lucassen, woont in een witte elitaire wijk.Halsema woont in een elitaire witte wijk, Kaag idem en ga zo maar door. Wel diversiteit, “ maar niet bij mij.” Ongelooflijk hypocriet. De zesde koning van Babylonië Hammurabi (1725 vChr) keert zich in z’n graf om. Fortuyn: “ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg. At your service”!
En dan diversiteit. Wat stelt dat voor? Weinig tot niets, het is vooral multi monocultureel. Want de immigranten die tot ons komen doen dat niet om te integreren, maar om een beter leven te hebben. Ze blijven in hun eigen cultuur en integreren amper. Dat is hun goed recht. Maar kom ons niet aan met “diversiteit maakt ons sterker”, want dat is je reinste bullshit, zeker als je zelf in een geheel witte wijk woont en roept “not in my backyard!”.
Ik denk dat Orban gelijk heeft met “niet-westerlingen, not in my backyard”!
Orban is niet het type om zich door intolerante types als Timmermans van de wijs te laten brengen. Hij kent slechts één belang en dat is belang van het Hongaarse volk, politiek vertrouwen 80.%. Politiek vertrouwen Nederlanders 30%. Om te janken!
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten