sidney de wet

Jan Dijkgraaf in zijn column opgetogen over mogelijke terugkeer Sidney Smeets (D66) als Kamerlid

Opinieapr 12 2023, 12:00
Jan Dijkgraaf, bekend als schrijver van het Briefje van Jan, heeft in zijn meest recente column zijn blijdschap geuit over de mogelijke terugkeer van Sidney Smeets als Kamerlid. Dit komt door het nieuws dat D66-Kamerlid Marijke van Beukering voorgedragen is als nieuwe burgemeester van Nieuwegein, waardoor er een vacature ontstaat in de Tweede Kamer.
De grote vraag is echter of Sidney Smeets daadwerkelijk zijn plek in de Tweede Kamer weer zal innemen, in tegenstelling tot Sigrid Kaag, Rob Jetten en Hans Vijlbrief, die gaan bedanken voor een zetel in de Kamer. Smeets heeft namelijk het wettelijk recht om 'ja' te zeggen op de uitnodiging van de Kiesraad om de plek in te nemen van Marijke van Beukering.
Dijkgraaf hoopt dat Smeets zijn plek in de Tweede Kamer weer zal innemen, zodat columnisten weer nieuwe inspiratie krijgen. Hij schrijft: "Laat hem 'ja' zeggen tegen de Kiesraad. Ik vraag dit voor mezelf. En trouwens ook meteen voor de mensen die blij zijn dat D66 dan dat in een la geflikkerde interne partijonderzoek naar mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag van Smeets richting verschillende jonge mannen wel móet hervatten."
Smeets lag eerder onder vuur vanwege beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar er is nog geen bewijs geleverd dat hij daadwerkelijk iets strafbaars heeft gedaan. Als Smeets zijn plek in de Tweede Kamer weer inneemt, zal hij zich weer volledig gaan inzetten voor zijn werk en zijn stemmen "weer te gelde maken", aldus Dijkgraaf.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Of Sidney Smeets daadwerkelijk terugkeert als Kamerlid zal de komende tijd blijken. Voorlopig kan Dijkgraaf in ieder geval hoopvol uitkijken naar een mogelijke terugkeer van het controversiële D66-Kamerlid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten