shutterstock 78401986

-Michel Mulder- 'Een grensoverschrijdend briefje aan Trouw'

Opinieaug 14 2022, 9:55
Beste redactie van Trouw (aan een haatdragende ideologie),
Laat het maar aan de volks- en landsverradende MSM over om een barbaarse aanslag op een schrijver, te downsizen als zijn eigen schuld.
Waar heel journalistiek Nederland op de achterste linkse teentjes staat als een lid van de schrijvende hoernalistiek ook maar ietwat vuil aangekeken wordt, daar wordt een mes gestoken in het lichaam van een internationaal gerespecteerd schrijver afgedaan als 'eigen schuld dikke bult, en bij de meeste kranten ergens weggemoffeld tussen de advertentie sectie en de overlijdensberichten................ misschien een gevalletje wishful thinking? Dit gebeurde in een tweet, die jullie - lafbekken die jullie zijn - na kritiek maar snel hebben weggehaald. Maar toen hadden jullie je punt natuurlijk al gemaakt. Gelukkig heeft Arno Wellens er een screenshot van gemaakt:
Volgens jullie dagelijks uitgebrachte parodie op waarheidsgetrouw nieuws zoekt Salman Rushdie in zijn boeken de grenzen van fantasie, spot en satire, en overschrijdt hij deze. Daarmee geven jullie blijk van het bullshit karakter van jullie waardeloze plaatselijke sufferdje.
Ieder weldenkend mens, die ook nog het kind in zichzelf omarmt, weet dat er - zeker aan fantasie, maar ook aan spot en satire - geen grenzen zitten, en deze dus als zodanig niet overschreden kúnnen worden.
Als we mee zouden gaan in dit - ideologie-knuffelende - gedachtegoed van Trouw, dan had de mensheid nooit gehoord van films en boeken als Lord of the Rings, Harry Potter en Game of Thrones, en was de wereld voor miljarden bewoners een desolate fantasieloze werkelijkheid geworden.
Wegdromen in de - in het brein van schrijvers ontworpen - fantasie van een boek of een film, is voor zo goed als iedereen van ons een stukje ontsnapping aan een, soms brute realiteit, en daarmee een noodzakelijkheid om ons leven mede kleur te geven.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Jullie bewering dat Salman Rushdie de grenzen van het 'toelaatbare' heeft overschreden is enkel gebaseerd op de eigen angst voor, en aanhankelijkheid aan, een bepaalde stroming binnen een ideologie. Want ik heb deze constatering nog nooit in Trouw mogen lezen over bijvoorbeeld het Comedy Central programma The Roast, of over de Golden Globes presentatie van Ricky Gervais.
Als laatste bastion van de vrijheid van meningsuiting is geschreven fantasie, spot en satire het te verdedigen kroonjuweel van de vrije en democratische rechtsstaat, maar zoals te doen gebruikelijk is het juist de beroepstak die dit kroonjuweel tot aan het graf zou moeten verdedigen - de MSM - de bijl die op de wortels van deze vrijheid inhakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten