Paul Cliteur door Niels Wenstedt ANP

-Paul Cliteur- Moeten we ons zorgen maken over omvolkingstheorieën?

Opinienov 09 2022, 17:00
“Terrorismecoördinator maakt zich zorgen om extremistische omvolkingstheorie”, schrijft De Telegraaf. Zou het? Kennelijk, want de leader gaat verder met: “De ‘omvolkingstheorie’ wordt steeds meer gemeengoed in Nederland. Daarvoor waarschuwt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. De theorie bedreigt de sociale samenhang in het land, zegt NCTV-chef Pieter-Jaap Aalbersberg.”
Misschien maakt Aalbersberg zich daar echt zorgen over. Misschien denkt hij wel echt dat die theorie een probleem is. Maar de vraag is natuurlijk: is dat terecht? Kan hij goede argumenten aandragen dat ook wij ons daarover zorgen moeten maken?
Ik ben een beetje sceptisch geworden, want ik heb een rapportje geschreven voor de omroep Ongehoord Nederland. Nadat Filip Dewinter daar langs was geweest om “de” omvolkingstheorie te komen uitleggen was het ook één en al paniek in Nederland. Nou ja, een deel van Nederland. Den Haag. Bij de politieke elite.
Bij Ongehoord Nederland legde Dewinter op 10 mei 2022 uit wat zijn omvolkingstheorie inhield. En Arletta Adriani en Raisa Blommestijn demonstreerden niet de onhebbelijke gewoonte hun gast voortdurend in de rede te vallen, zoals Rick Nieman laatst deed bij Geert Wilders. Je kwam dus echt iets aan de weet over die omvolkingstheorie. Maar nog meer kwam ik te weten toen ik het boek van Dewinter zélf ging lezen en ik mij realiseerde dat niet één maar vele omvolkingstheorieën bestaan. Het boek van Dewinter blijkt een samenvatting te geven van de ideeën van de Franse romancier en politieke denker Renaud Camus, maar ook van andere auteurs die met de omvolkingsgedachte in verband
kunnen worden gebracht. Zoals: Thilo Sarrazin, Alexandre Del Valle, Patrick Buchanan, Eric Zemmour, Eric Kaufmann en Douglas Murray.
De Ombudsman NPO die een rapport schreef op basis waarvan de hetze tegen ON die nu gevoerd van een quasi-geleerde basis wordt voorzien, bleek van die omvolkingstheorie niets te weten. Niet dat het niet 1 maar om meerdere theorieën gaat. Ook had zij het boek van Dewinter niet gelezen. En verder ook niets. Althans niets relevants buiten de Haagse echokamer.
Hoe zit het met de organisatie van dhr. Aalbergsberg? Niet zo heel veel beter, lijkt het. De Telegraaf formuleert het NCTV-standpunt over “de” omvolkingstheorie als volgt:
“Volgens de omvolkingstheorie verandert een verborgen elite doelbewust de bevolkingssamenstelling in het Westen door het aantal blanken terug te dringen en de grenzen open te gooien voor de instroom van andere etnische groepen. ‘Vanuit de gedachte dat het voortbestaan van het witte ras door een Joodse elite wordt tegengehouden leidt de omvolkingstheorie tot een opleving van antisemitisme’, waarschuwt de NCTV. ‘Volgens de theorie zouden bepaalde groepen, vaak ‘de Joden’ of ‘de linkse elite’, op planmatige wijze de bevolkingssamenstelling van Westerse landen veranderen.’’
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Interessant, maar ik heb dit nergens in de bronnen gevonden. Niets over “witte rassen”, niets over “Joodse elite”, ook niet dat “de” omvolkingstheorie tot een opleving van antisemitisme zou leiden. Ook de gedachte dat een verborgen elite doelbewust de bevolkingssamenstelling in het Westen zou willen vervangen.
Misschien een idee dat de heer Aalbersberg eens de heer Dewinter uitnodigt voor een groepssessie bij het NCTV? Wat ik van de heer Dewinter heb begrepen, is dat hij:
  1. Tegen omvolking is (en zich dus verzet tegen het nazistische idee van de omvolking),
  2. Dat hij niet gelooft in planmatig optreden bij de “omvolking”,
  3. Dat hij zich gewoon beroept op verandering van de bevolkingssamenstelling en CBS cijfers waarover de heer Aalberberg ook beschikt.
En nu maar hopen dat de heer Dewinter Nederland nog in mag. Misschien wordt hij wel bij de grens tegen gehouden. Want dat is natuurlijk de ultieme droom van onze globalisten.
Paul Cliteur is de auteur van Diversiteit en kwaliteit van het Nederlands omroepbestel: een commentaar op het rapport van de Ombudsman over ON! (2022): https://ap.lc/5AkdR
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten