Sjoerdsma

Filmpje! Ophitser Sjoerd Sjoerdsma (D66) veroorzaakt rel in Tweede Kamer met nazi-vergelijking PVV

Politiekmei 31 2022, 18:00
PVV-Kamerlid Martin Bosma vraagt een debat aan omdat minister Slob (Media) een persoonlijke mening heeft over de omvolkingstheorieën die bij Ongehoord Nederland werden geuit. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma duwt het debat een andere richting uit en beschuldigt Bosma en de PVV van het aanhangen van deze "extreemrechtse omvolkingstheorieën".
Sjoerdsma presteert het wederom om de Nederlandse politiek naar een lager niveau te duwen. Bosma's aanvraag voor een debat ging helemaal niet over de geuite theorieën of überhaupt om de inhoud van de ON-uitzending, maar om het feit dat een minister doodleuk meldt er vanuit zijn functie geen mening over te hebben, maar persoonlijk wel. Sjoerdsma laat echter geen kans onbenut om politieke tegenstanders voor nazi uit te kunnen maken.
Bosma roept herhaaldelijk dat het hier gaat om een "nazi-vergelijking" en eist, net als de Kamerleden Omtzigt, Van der Plas, Jansen en anderen, dat de Kamervoorzitter (D66'er Bergkamp) ingrijpt. Oorlogsvergelijkingen mogen namelijk niet (meer) in de Tweede Kamer. Maar de partijgenote van Sjoerdsma doet dat natuurlijk niet en legt later het debat stil.
Sjoerdsma maakt er een mooie bende van op deze manier. D66 kan weer een kinderachtige politiek onhandige manoeuvre voor zijn rekening nemen én Sjoerdsma brengt zijn eigen partij nog eens extra schade toe omdat Bergkamp kan worden beschuldigd van partijdigheid als Kamervoorzitter. Lekker bezig!
Als Sjoerdsma dit soort fratsen door blijft zetten dan wordt de Tweede Kamer bij de volgende verkiezingen 'omgevolkt' omdat D66 zal worden gehalveerd. Niemand zit toch te wachten op dit soort kinderachtige ontregelingen van een verder heel normaal debat? Misschien voelt Sjoerdsma de bui ook al wel hangen en kan hij het daarom niet laten om zo nu en dan zo kinderachtig uit de hoek te komen. Als D66 ooit weer een degelijke partij probeert te worden dan is hij degene die ze er als eerst uit moeten trappen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten