screen shot 2022 06 25 at 07

-Wybren van Haga- Maak het veelkoppig overheidsmonster een kopje kleiner

Opiniesep 20 2023, 17:30
De toekomst van Nederland kan prachtig zijn. Maar dan moeten we wel het veelkoppig monster dat de overheid is een kopje kleiner maken. Na dertien jaar van kabinetten Rutte heeft dat monster Nederland bijna verzwolgen en zijn honger is nog altijd niet gestild. Daarom pleit BVNL voor een drastische verkleining van de overheid, die stopt met ongebreideld geld uitgeven aan zaken waar mensen in Nederland niets voor kopen.
Is belasting diefstal? Inmiddels bijna wel. Mensen in Nederland worden als kippen kaalgeplukt voor het bekostigen van een ideologische wensagenda, terwijl steeds meer mensen moeten vrezen voor hun bestaanszekerheid. Het is absurd dat mensen met een normale baan, gezinnen waarin beide ouders keihard moeten werken, inmiddels nauwelijks meer rond kunnen komen. Dan ben je geen ‘rijk land’, zoals zoveel politici altijd roepen, dat is pure armoede. En daar gaat die schamele 2 miljard die het kabinet nu juichend uitdeelt niets aan veranderen. Veel te ruim begrotingsbeleid heeft onze koopkracht onder druk gezet en snelle pleisters plakken gaat de wond niet dichten. Daarvoor is een grote operatie nodig. De overheid moet snijden in het eigen vlees, om het woekerende gezwel dat zij is en dat ons steeds verder in de verdrukking brengt te verwijderen.
De ideologische en fysieke controle verstikt ons. Waar we vroeger zelf bepaalden wie we waren en wat onze principes waren, lijkt het nu alsof de almachtige Staat dat voor ons beslist. Ons eigen denken wordt vervangen door een staatsnarratief en wie daarvan afwijkt, wordt het zwijgen opgelegd.
Waar is de waardering voor ambitie, creativiteit en innovatie gebleven? Vroeger waren deze waarden de fundamenten van onze maatschappij, nu lijken ze uit ons DNA geschrapt te zijn. Succes wordt met argwaan bekeken en we worden in een mal van middelmatigheid geduwd. Nivelleren is het toverwoord. Zodat straks iedereen even arm en even ongelukkig is.
Maar, er is hoop. En die hoop komt vanuit ons - de Nederlanders. We hebben eerder moeilijke tijden overwonnen, en dat kunnen we weer. Het wordt tijd om te accepteren dat onze welvaart en vrijheid zijn opgebouwd door hardwerkende Nederlanders, die geloofden in barmhartig kapitalisme en de kracht van individuele ambitie.
BVNL ziet een toekomst waarin Nederland weer floreert. Een toekomst met een minimale, moreel rechtvaardige belasting; een efficiënte overheid die zich beperkt tot de essentie: zorg, onderwijs, energie, wegen, water, een gezond ondernemersklimaat en een adequaat leger. Daar moet ons geld naartoe. Niet naar klimaat- en stikstofplannen die niets uithalen, niet naar oorlogen die niet de onze zijn, niet naar ideologisch woke-gedram en niet naar het faciliteren van de bevolkingsgroei door immigratie, terwijl ons sociale stelsel onbetaalbaar en ontoegankelijk wordt. We moeten weer een samenleving worden waarin ambitie wordt toegejuicht, verschillen worden gevierd en we onze soevereiniteit terugwinnen.
Dat is niet idealistisch of onrealistisch, het kan en het moet. Voor het eerst sinds jaren ligt het politieke speelveld in Nederland helemaal open. We staan aan de vooravond van een politieke aardverschuiving. Dit moment moeten wij met beide handen aangrijpen. In plaats van te bezwijken onder de druk van dat overheidsmonster dat onze samenleving opslokt, is het tijd om ferm te gaan staan voor waar we in geloven: vrijheid, ambitie en het Nederlandse belang.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Op 22 november vindt ons enige bindend referendum plaats en kan de macht weer terug naar het volk. En daarna moet Nederland weer soeverein worden. Zonder inmenging door ongekozen, elitaire clubs en met minder bemoeienis van Brussel. Nederland moet weer voorop lopen doordat Nederlanders in vrijheid kunnen doen waar ze goed in zijn. Hard werken, ambitie tonen, op tijd komen, sober leven, sparen en investeren, risico’s nemen, bedrijven starten, en ondernemen.
We gaan samen voorop en vooruit, in het belang van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten