annabel nanninga 2021

Nanninga’s (JA21) fatsoen: Uitfluiten koninklijke familie erger dan protesteren tegen nationale schandalen

Politieksep 20 2023, 17:00
Annabel Nanninga, de nummer 2 van JA21, heeft weer een pareltje van een opinie gedeeld. In een wereld waar de politiek wordt overschaduwd door schandalen van ongekende proporties, vond mevrouw Nanninga het nodig om zich uit te spreken over... het uitfluiten van de koninklijke familie op Prinsjesdag. Ja, je leest het goed. In haar ogen is dat niet fatsoenlijk.
"De koninklijke familie uitfluiten bij een ceremoniële balkonscene. Het kan en mag natuurlijk maar het is toch een beetje als de slechterik uit een toneelstuk opwachten bij de artiestenuitgang om hem eens flink mores te leren." Zo verkondigde Nanninga op X. Echt mevrouw Nanninga? Is dat waar we ons nu druk over moeten maken? Terwijl families worden geruïneerd door de toeslagenaffaire en terwijl boeren in diepe crises verkeren, is dit het brandende issue voor de nummer 2 van JA21?
Laten we wel wezen, het uitfluiten van de koninklijke familie is misschien niet het hoogtepunt van Nederlandse beschaving. Maar in een tijd waarin vertrouwen in de politiek tot een dieptepunt is gedaald en burgers zich door de overheid (Ja daar hoort de koning ook bij) in de steek gelaten voelen, kan het gezien worden als een uiting van diepe frustratie. Maar nee, voor Nanninga is de etiquette tijdens Prinsjesdag blijkbaar belangrijker dan de pijnlijke realiteit van duizenden Nederlanders.
Het is bijna komisch. In een land waar het ene na het andere schandaal aan het licht komt, is het uitfluiten van de koninklijke familie wat de klok slaat bij JA21. Prioriteiten, toch? Het is alsof je klaagt over een lekkende kraan terwijl je huis in brand staat. Niet gek dat JA21 er zo slecht voor staat in de peilingen (Op 1 zetel red.).
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Het is duidelijk dat Nanninga, met haar commentaar, opnieuw laat zien dat ze volledig losgezongen is van de realiteit van alledaagse Nederlanders. Terwijl gezinnen worstelen met onrecht en bureaucratie, maakt JA21 zich zorgen over het 'ongepaste' gedrag van enkele toeschouwers op Prinsjesdag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten