Aanvaring tussen Geert Wilders en Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) over het woord ''brabbelen''

Aanvaring tussen Geert Wilders en Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) over het woord ''brabbelen''

Gisteren vond er een verhit debat plaats in de Tweede Kamer over de uitslagen van de provinciale statenverkiezingen. Tijdens het debat ontstond er een felle aanvaring tussen PVV-leider Geert Wilders en Kamervoorzitter Vera Bergkamp van D66.

Wilders beschuldigde Bergkamp ervan partijdig te zijn en op te komen voor D66-minister Sigrid Kaag. Dit zou volgens Wilders blijken uit het feit dat Bergkamp niet ingreep toen GroenLinks-leider Jesse Klaver het woord 'vergif' gebruikte in een debat in de Tweede Kamer, maar wel boos werd toen Wilders Kaag beschuldigde van 'brabbelen'.

Daarop reageerde Bergkamp geïrriteerd: "Mevrouw Kaag is niet mijn baas en ik ben hier als voorzitter onafhankelijk en ik maak bij iedereen opmerkingen als het op de persoon is. Dat geldt voor iedereen." Bergkamp benadrukte dat het haar taak is om ervoor te zorgen dat het debat ordelijk verloopt en dat alle sprekers hun zegje kunnen doen.

De opmerkingen van Wilders over Bergkamp's aanstelling als Kamervoorzitter werden door haar afgedaan als ongegrond en ongepast. Bergkamp werd in maart 2021 gekozen tot Kamervoorzitter nadat ze in een spannende race de voorkeur kreeg boven PVV-kandidaat Martin Bosma en oud-voorzitter Khadija Arib (PvdA).

Het incident tussen Wilders en Bergkamp is kenmerkend voor de vaak gepolariseerde sfeer in de Tweede Kamer. Politici van verschillende partijen staan lijnrecht tegenover elkaar en zijn niet bang om elkaar te beschuldigen van partijdigheid en gebrek aan objectiviteit.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Deze aanvaring zal niet veel goeds doen in het fragiele vertrouwen tussen Wilders en Bergkamp en zal ongetwijfeld nog lang nasudderen in de politieke arena.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties