Achterlijk Nu.nl vergelijkt clash tussen Rutte en oppositie met familieruzie

Achterlijk Nu.nl vergelijkt clash tussen Rutte en oppositie met familieruzie

Mark Rutte. © De Dagelijkse Standaard.

Het is bijzonder opvallend: de band tussen de mainstream media (het mediakartel) met de zittende macht, en dus vooral met Mark Rutte. De twee zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Zo ook Nu.nl. Want waar een normaal mens - een echte journalist - zou berichten over de clash, en over het feit dat de breuk tussen Rutte en de échte kritische oppositie totaal lijkt te zijn, gaan ze daar lekker mee in het Rutte-narratief dat het een ruzietje tussen familieleden betreft.

Tijdens het debat over zijn verwijderde SMS'jes gaf Rutte de kritische oppositie er flink van langs. Want door hem steeds te bekritiseren zouden ze het vertrouwen in de politiek ondermijnen. Ofzo. Dat juist de man die verantwoordelijk is voor de banananisering van onze monarchie dat soort beschuldigingen durft te uiten is natuurlijk een gotspe, maar de media laten hem ermee wegkomen.

Lees dit stuk in Nu.nl maar. Rutte wordt geciteerd; hoe hij kritische Kamerleden onderuit schoffelt, en dan vervolgens die Kamerleden die even stellen dat ze dat belachelijk vinden; dat het hun taak is om hem te controleren, niet andersom.

Maar dan komt het. Want Rutte maakte daarna - voor de media - de vergelijking met een familieruzietje. Het zou wel los lopen. We houden allemaal van elkaar. Je geeft elkaar er even van langs, maar daarna ga je toch weer door met elkander. Daarbij wordt ook een bron geciteerd in het kabinet. Wat die Nu.nl kritiekloos laat opschrijven is... verbazingwekkend:

Binnen de oppositie valt te horen dat men te lang goed van vertrouwen is geweest richting Rutte. Vanuit het kabinet hoopt men juist op een klein beetje humor tijdens harde debatten. "Je moet elkaar toch ook een beetje heel laten", aldus een bewindspersoon.

En dan:

Rutte zal een manier moeten vinden om de relatie met de oppositie weer op orde te krijgen, want in de Eerste Kamer heeft de coalitie geen meerderheid en is het kabinet afhankelijk van hun steun. Wat dat betreft is de vergelijking met een familieruzie treffend: je bent met elkaar verbonden, ook al was het op de laatste verjaardag niet zo gezellig.

Bron: Nu.nl

Dit is natuurlijk ronduit schokkend. Rutte heeft de democratie nu 12 jaar lang ondermijnd. De man liegt en bedriegt. Hij houdt de Tweede Kamer continu voor de gek. Hij liet duizenden gezinnen kapotmaken door de Belastingdienst. Hij verwijdert SMS'jes zodat niemand kan meekijken met wat hij doet en zegt.

Het is godsgruwelijk hoe de man opereert. Maar hoe reageert het mediakartel? Dat behandelt hem als een vader des vaderlands die een klein foutje maakte, maar hé, dat kan gebeuren, we moeten toch met hem door.

Knetter. De journalistiek is dood in ons land.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties