riot police combat defense solider

Terrorismebestrijding richt zich vanaf nu op extreemrechts, hanteert wel héél vrije definitie

Binnenlandmei 20 2022, 20:00
De terrorismebestrijding in Nederland neemt de conclusies uit de NCTV- en AIVD-rapporten klakkeloos over en gaat jagen op extreemrechtse eenlingen met extremistische denkbeelden, "vaak in combinatie met extreme antioverheidssentimenten en complotdenkbeelden", zegt minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid).
De dreiging uit jihadistische hoek is nog altijd aanwezig, maar dat laat men nu maar even voor wat het is. Extreemrechtse eenlingen zijn nu het échte gevaar, ondanks het feit dat uit deze hoek nog steeds geen aanslag is gepleegd. 'Maar het kan ieder moment gebeuren hoor!!1', zegt de AIVD.
En schijnbaar ben je tegenwoordig al snel extreemrechts! Ben je in de veronderstelling dat je tegenwoordig als blanke wordt benadeeld vanwege je huidskleur, bijvoorbeeld omdat alles en iedereen super divers, inclusief en tolerant moet zijn? Daar ga je al! Stel je vraagtekens bij het aantal immigranten dat hier binnenkomt en ben je bang dat etnische Nederlanders langzaam maar zeker worden vervangen door niet-Westerse buitenlanders? Noem het maar geen 'omvolking' of 'genocide', want dan ben je zéker extreemrechts.
En heb je het idee dat de coronamaatregelen voor een ander doel werden gebruikt dan alleen coronabestrijding? Dan geloof je vast in nog meer complotten, dus zul je wel extreemrechts zijn. Vooral omdat de Joden makkelijk bij allerlei complotten worden betrokken zul je dan ook wel antisemiet zijn, dus extreemrechts.
Dat je in zulke ideeën bent gaan geloven maakt je al een potentieel gevaar voor de samenleving, maar als je dan ook nog eens naar antioverheidsprotesten gaat dan zijn de rapen pas écht gaar! Het enige wat ontbreekt is het daadwerkelijk plegen van een aanslag, want om één of andere reden komt dat er maar niet van.
Je zou denken dat het bijzonder onverstandig is voor de Nederlandse terrorismebestrijding om op basis van voorgenoemde denkbeelden en definities die groep tot prioriteit te maken. De groep die herhaaldelijk aanslagen pleegt, en waarvan het gevaar nog lang niet geweken is, krijgt schijnbaar minder aandacht. En wat te denken van extreemlinkse figuren die openlijk oproepen tot geweld? Nee, die worden niet eens benoemd in dit artikel van NU.nl.
En begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat er geen gevaar is. Het zou mij niet verbazen als er binnen een jaar iemand ergens met een geweer naar binnen banjert, vanwege vermoedens van een of ander satanisch pedo-netwerk dat in contact staat met de WEF, Bill Gates, een gekloonde Joe Biden en George Soros.
Maar is het verstandig om die groep mafkezen nu praktisch te bestempelen tot staatsvijand nummer 1? Klinkt een beetje als olie op het vuur, vooral omdat dergelijke types nog niet over zijn gegaan tot een aanslag. In ieder geval niet op het niveau van Breivik of de gemiddelde jihadist.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het vreemde is ook dat er totaal geen moeite wordt gedaan om die mensen van hun denkbeelden af te helpen. 'Verwarde mannen met een niet-westerse migratieachtergrond' worden na hun zoveelste 'steekincident' geholpen met re-integratie. En inmiddels wordt er zelfs geprobeerd om dergelijke figuren niet te laten ontsporen, maar bij wat de AIVD en NCTV hebben bestempeld als 'extreemrechts' heeft dat kennelijk geen prioriteit.
Het helpt natuurlijk ook niet als je bij al hun zorgen en denkbeelden (hoe debiel ook) direct in de kramp schiet en er een labeltje zoals: fascist, racist, antisemiet, xenofoob, homofoob, transfoob, 'letterlijk Hitler' of nazi op plakt. Dan keren dat soort figuren juist verder in zichzelf, radicaliseren ze alleen maar harder en is straks die dreiging wél reëel. Precies zoals ook bij extreemlinks en de jihadisten gebeurt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten