Ah nee! GroenLinkser Tom van der Lee gaat voor Kamervoorzitterschap: "Zou een voorrecht zijn!"

Politiekdec 08 2023, 14:00
De verschrikkelijke GroenLinkser Tom van der Lee heeft zich vandaag officieel kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Dat is voor hemzelf heel leuk. Maar voor de rest van de mensheid is het allemaal toch wat minder. Meneer is namelijk een diehard GroenLinkser en hater van FVD en PVV.
Op 14 december stemt de voltallige Kamer over de vraag: wie wordt de nieuwe Kamervoorzitter? De laatste gekozen voorzitter is Vera Bergkamp van D66, maar die is na de verkiezingen van 22 november niet teruggekomen. En dus hebben we een nieuwe voorzitter nodig.
De voorzitter moet voldoen aan een aantal 'eisen.' Hij of zij moet "boven de partijen staan." Parlementaire ervaring is ook benodigd. De persoon moet diplomatisch kunnen zijn en dan heb je nog een paar van dat soort 'eisen.'
Natuurlijk hebben we dé beste Kamervoorzitter die nog nooit Kamervoorzitter is geweest: Martin Bosma. Hij moet het gewoon worden. Maar dat wil het partijkartel niet. En dus is Tom van der Lee van de GroenLinks-PvdA fractie dé grote grote uitdager van Bosma - en misschien wel topfavoriet om deze functie op zich te nemen.
Van der Lee heeft zijn sollicitatiebrief nu publiek gemaakt. Daarin beweert hij met droge ogen dat hij denkt heel goed in staat te zijn om het gebrek aan vertrouwen tussen burgers en de politiek te verbeteren.

In deze brief (verstuurd aan alle Kamerleden) stel ik mij kandidaat als Kamervoorzitter. Het zou een enorm voorrecht zijn om vanuit die rol bij te dragen aan herstel van vertrouwen en het overbruggen van de kloof tussen burgers & beslissers. Vragen beantwoord ik in ‘t Kamerdebat.

Image
Image
Image
1.0K
Reply
Lachwekkend. Van der Lee is van GroenLinks. Deze man en zijn partij sluiten democratisch gekozen partijen al jaren uit - niet alleen als mogelijke coalitiepartners, maar zelfs met betrekking tot het gewone parlementaire werk als het indienen van moties. FVD en PVV zijn wat Van der Lee en zijn partij betreft gevaarlijk en fascistisch. Omroep ON! wilden ze verbieden, FVD willen ze illegaal laten verklaren...
En dan beweert Van der Lee dat hij boven de partijen kan staan? Dat hij er wel even voor zorgt dat het vertrouwen tussen politiek en burgers hersteld wordt? Dit terwijl het juist de partijen zijn die PVV en FVD uitsluiten die voor dat gebrek aan vertrouwen gezorgd hebben?
Belachelijker dan dit wordt het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten